woensdag, april 05, 2006

taal leeft

Ik ben hopeloos ouderwets. Samen met mij gelukkkig ook het grootste deel van de Nederlandse bevolking die in de vorige eeuw lager en/of middelbaar onderwijs genoten heeft. Onder invloed van met name niet-westerse allochtonen verandert de taal van de jongeren op straat razendsnel. Flarden van woorden, uitdrukkingen, expressie en klemtonen bereiken mij niet meer wanneer ik in de tram zit of door de Haagse binnenstad loop. De geschreven taal zal ongetwijfeld volgen, zij het met een kleine vertraging van enkele jaren, decennia?

Een taalsite, voornamelijk gericht op onbekende woorden van alle genres, werd mij dit weekend aangeraden door een oud-huisgenoot;). Nadeel is dat je je je moet aanmelden, voor velen een drempel om eens lekker te browsen. Maar toch: http://www.kriq.nl

1 opmerking:

wido zei

een wellicht laagdrempelige manier om het contact met de woorden van weleer te behouden, is de 'vereniging van het belegen woord". Liefhebbers van mitgaders, verhelen en wat dies meer zij, kunnen hier hun hart ophalen.
De preciese site is mij ontschoten, maar een beetje googelen doet wonderen. Vereniging (stichting?) van het belegen woord, jaja.

Test