dinsdag, januari 31, 2006

Dieter's eerste dag op Bernrode; opdracht: teken de Abdijkerk (1983)


dieter eerste dag bernrode 1983
Originally uploaded by Poortje.
Op de blog van Bennie (zie bij de links hier rechts) zag ik een mooie zwart-wit foto van, naar ik aanneem, een klaslokaal van Gymnasium Bernrode in de jaren 'vroeger'. Die foto raakte me, en bracht vele herinneringen uit mijn Brabantse jaren naar boven.

Inmiddels is het zo'n 23 jaar geleden dat ik als brugpieper mijn eerste voetstappen zette op het grasveld van het Norbertijnenklooster in Heeswijk-Dinther, schuivend met mijn leren boekentas door de gladde gangen, stiekem in de pauze rondlopend in het oude internaat gelegen boven de klaslokalen, en op de sportvelden waar we op de fiets heengingen om speer te werpen, coopertests te lopen (toen nog >3000 meter in 12 minuten) en te voetballen. Maar ja, dat was toen.

Sommige eigenaardigheden uit die tijd kom ik echter nog steeds dagelijks tegen. Eén van mijn directe collega's, Jean, heeft ook in Brabant het gym gedaan, niet ver van Heeswijk-Dinther, op Beekvliet. De oude rivaliteit tussen de twee scholen bestaat nog steeds, en ook binnen de muren van onze kamer;). Bernrode rules! Overigens begreep ik na wat gegoogel ook beter waar mijn salon-socialisme vandaan is gekomen: rode jantje

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi! Vergeet niet die gast die uit Nijmegen te vermelden

dieter zei

en u is?

Anoniem zei

FC

Anoniem zei

ok
drp

Anoniem zei

He, ik kom hier een oud bericht van een oud-klasgenoot tegen. leuk!

gr, Lielle

Eric Spierings zei

Ha Dieter,

Zien we jou (en anderen) nog op de reunie?

gr
Eric Spierings

Test