donderdag, april 19, 2007

je moet maar durven

Een beetje treurig en schaamteloos is het wel. De omwisseling naar de Euro aangrijpen om al je prijzen voor al je klanten met tientallen procenten te verhogen en vervolgens krokodillentranen huilen omdat je iets teveel aan Heineken en consorten betaald hebt. Een beetje ondernemer had zijn bier in flesjes bij de Albert Heijn ingekocht, en daar iets slims meegedaan. Nog nooit een horeca-ondernemer overigens horen klagen over de staffelkortingen bij grote afname, de gratis barren en tapinstallaties, en de jaarlijkse gratis uitjes naar de horecavakbeurzen en brouwerijbezoeken. De horeca heeft bij mij weinig krediet, dat is waar. Want waar vind je schone glazen, fris goed-getapt bier, personeel dat oogcontact maakt wanneer ze over het terras lopen met lege handen en een bestelling die in 1 keer goedkomt. Het lijstje met klachten is langer. Nee, een goedkoop pr-offensief is het van een matige sector waar we niet heel trots op hoeven zijn in Nederland. Terechte boetes overigens waarschijnlijk voor Heineken cs.

Zo, dat ben ik kwijt;) Tijd voor een biertje.

Bron: zibb.nl
Horeca eist prijsverlaging bier
Koninklijk Horeca Nederland eist van de brouwerijen dat zij per direct de bierprijzen verlagen. Bovendien bereidt de belangenbehartiger een claim tegen de brouwerijen voor.
Dat heeft directeur Jeu Claes vandaag bekendgemaakt. De brancheorganisatie reageert op de boete die Eurocommissaris Neelie Kroes enkele uren geleden uitdeelde aan Heineken, Grolsch en Bavaria. Hoe hoog de claim van de horeca gaat worden, is nog niet bekend. Claes verwacht dat, gezien de boete van de EU, die ook in de vele miljoenen zal lopen. "Horecaondernemers hebben jarenlang te veel betaald. Wij willen dat zij schadeloos worden gesteld."
De boete van Kroes kwam niet als een verrassing. Horeca Nederland zegt al jaren dat de brouwerijen te hoge bierprijzen aan ondernemers doorberekenen. Het bier in de supermarkt is zelfs goedkoper. Claes: "Dat is vreemd. Wij strijden al jaren voor marktwerking en transparantie van de biermarkt en inkoopprijzen van bier."

Geen opmerkingen:

test