maandag, april 30, 2007

Arthur's Seat


P1020458
Originally uploaded by Poortje.
Maandagavond, Den Haag, 21.26. Volledig uit het werkzame ritme geslagend door een intermezzo van 5 perfecte dagen. Zo langzamerhand hier aan de Turfmarkt probeer ik de klok weer op 'kort weekje werken' te zetten om dinsdag tot en met vrijdag een productieve te maken. Edinburgh, Koninginnedag en Tiramisu achter me. Afrikaanse muziek vanuit de woonkamer.

Traditiegetrouw in het voorjaar met de familie en R. het vliegtuig genomen richting onbekende bestemming. Dat wil zeggen: 1 persoon (van de groep van 5) is verantwoordelijk voor de organisatie van de (tot nu toe city-) trip. Hij/zij kiest naar eigen invulling maar op creatieve wijze ('nieuw, niemand geweest, actueel, etc.') een enigszins verantwoorde bestemming ('geen zes uur vliegen, geen oorlogsgebied, geen negatief reisadvies') en regelt bijbehorende practicalities ('ticket, hotel'). Dit jaar Edinburgh, politieke hoofdstad der Schotten. Een top-keuze met schitterend weer, ook voor de niet-kiltdragers onder ons. Van donderdagmiddag eerste biertje in de pub aan de Grass-market tot zondagmiddag laatste-bezoek aan toeristische trekpleisters (Holyrood Castle en Houses of Parliament) een dukke bezigheid. Met ook voor iedereen individueel de nodige ontspanning: van een middagje bijkomen in het bad van het goede Ten Hill Place Hotel (aanrader, dat hotel) via een boekje lezen op een bankje in het stadsparkje en een bezoekje aan de National Gallery tot aan het draven richting 'Arthur's Seat' (zie foto) om de Schotse bieren uit te zweten. Schotterend uitzicht;) Tussendoor gegeten, gedronken en genoten van het mooie weer dat de Schotten spontaan grotendeels uit de kleren deed gaan, ook wanneer de koude zeewind s' avonds de temperatuur weer onder de 10 graden deed dalen. Met name de hen-parties waren voor sommigen een eye-opener met schreeuwende Schotsen in korte rokjes.

Verder bleef alles bij het oude. Koninginnenach was weer Koninginnenach: Denneweg met bier. De Koningin bezocht Rosmalen (en voorstad Den Bosch). BBQ op het dak bij S en R met mijn Tiramisu. Goede week!

Geen opmerkingen:

test