woensdag, september 26, 2007

Nieuws brengen is vooruitzien

Het is nu 23.24, woensdagavond. Het onderstaande bericht is 35 minuten geleden gepost op www.ad.nl. Daar staat, eerste regel, dat 'Rita Verdonk gisteren..". Ik dacht net op Nova te zien, live met Ferry Mingele vanaf het Haagsche Spui voor hotel Novotel, dat dit momenteel, vandaag, jetzt, nu, dus vandaag plaatsvindt. Het AD kijkt vooruit? Overigens verder non-nieuws, wat mij betreft. Even genoeg Verdonk, Wilders en Wiegel gehad.
-----------
Prominente VVD’ers praten met Verdonk
DEN HAAG - Rita Verdonk heeft gisteren in het Novotel in Den Haag met VVD-prominenten gesproken over de problemen rond haar zetel in de Tweede Kamer.
Rita Verdonk. FOTO ANP Het gaat om de ereleden Erica Terpstra, Frits Korthals Altes en Henk Vonhoff. Hans Wiegel werd telefonisch op de hoogte gehouden en Frits Bolkestein zat in het buitenland.Het partijbestuur wilde geen commentaar geven op het overleg, maar liet wel weten dat de actie van VVD-lid Jan Talen, om Verdonk via een ledenraadpleging te laten terugkeren in de VVD-fractie, zinloos is. Alleen het VVD-hoofdbestuur kan een ledenraadpleging uitschrijven, aldus de woordvoerder. Hij voegde er aan toe dat de VVD-fractie niet kan worden gedwongen om via een referendum besluiten terug te draaien.Verdonk is door de fractie weggestuurd na herhaaldelijke kritiek op de koers van VVD-fractieleider Mark Rutte. Ze weigert haar Kamerzetel op te geven, en wil lid blijven van de VVD.Dat vindt Rutte niks. Hij ziet het liefst dat Verdonk uit de Kamer vertrekt, of anders op zijn minst het partijlidmaatschap opzegt.
-------------

Geen opmerkingen:

test