zondag, augustus 06, 2006

tungurahua


tungurahua
Originally uploaded by Poortje.

De wereld staat her en der in brand. In Ecuador weet de Tungurahua van geen ophouden: 16.000 hectare landbouwgrond is al aangetast, vele dorpen met in totaal 13.000 Andes bewoners al enkele weken ontruimd. En het is nog niet afgelopen. Er zijn minder explosies (van 200 per dag een aantal weken geleden naar 10 de laatste 24 uur), het aantal bevingen neemt daarentegen toe. Deze uitbarsting, in vulkanologische termen, vindt zijn oorsprong in 1999: de vulkaan rommelt dus al zo'n 7 jaar. En men kan niet meer doen dan toekijken.

Ook in Libanon rommelt het. Hier is de mens oorzaak van ongemak en verdriet van anderen. Er lijkt geen einde aan te komen. De wereld kijkt toe. Frank heeft op zijn weblog http://discopolo.blogspot.com/ een mooi stukje geschreven over die brandhaard, met interessante links.

In Den Haag is alles kalm in Huize Weltevree. Hier start het gerommel volgend jaar, met het afbreken van 'de overburen', de Zwarte Madonna. De kogel schijnt door de kerk te zijn en ik ga me maar inschrijven voor één van de nieuwe appartementen in de 125 meter hoge woontoren die klaarblijkelijk tegenover mijn huidige huisje zal verrijzen, als een Toren van Babel, want: If you can't beat them, join them.

Het weekend zit er op, ik ben de Haagse grachtengordel (jawel, die is hier ook) nauwelijks uitgeweest. Vrijdag met Karst en Daan voor Floow biertjes gedronken, en Feest van Sinterklaas;) Zaterdag nuttige zaken gedaan en met broertje beetje Den Haag gezien. 'S Avonds met Bennie en Marije, die hopelijk morgen een handtekening gaan zetten voor verkoop van hun huis, voor de Eeuwige Jachtvelden de zaken op een rijtje gezet.

Vandaag zondag familiedag, geluncht met Pa, Ma, Broer op het Lange Voorhout en Plein, en bij mij stir fried rijst a la Thai gegeten. Op de koffie bij de familie Tuinhout in de Archipel. En net op mijn nieuwe runners een (heel klein) rondje gerend. Zomergastentijd.

Geen opmerkingen:

test