maandag, november 03, 2008

Make a Difference Day 2008


HOF
Originally uploaded by Marcel Prins.
Tienduizenden deelnemers aan Make A Difference Day
zaterdag 1 november 2008

(bron: Novum) - Zo'n 29 duizend mensen hebben vrijdag en zaterdag meegedaan aan de Make A Difference Day. Zij deden vrijwilligerswerk bij een van de ruim negenhonderd aangemelde projecten of bij de 'talloze' andere initiatieven in het land, meldt de organisatie. Ruim elfduizend van de deelnemers staken hun handen uit de mouwen op de Landelijke Natuurwerkdag.

Diverse bekende Nederlanders werkten mee aan de themadag, die als doel heeft het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving te laten zien. Zo zette minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) zijn beste beentje voor in een multicultureel verpleeghuis in de Haagse Schilderswijk.

Donners partijgenoot en collega van Landbouw Gerda Verburg gaf zaterdag op een landgoed in het Groene Hart het startsein voor de Natuurwerkdag, die sinds 2006 samenvalt met de Make A Difference Day. Ook Frank Lammers en Noraly Beyer waren onder de elfduizend mensen die op 320 locaties in heel Nederland met zaag en snoeischaar in de weer gingen.

Hagenaar Dieter Poortman vermaakte zich ondertussen uitzonderlijk in het kader van Haagse Ontmoetingen: samen met 'Nieuwe Hagenezen' uit onder andere Noord en Zuid Soedan liep hij in schitterend weer een kleine speurtocht door het centrum van Den Haag. En genoot hij, enigszins geemotioneerd, van het koor van nieuwkomers dat typisch Neerlands repertoire ten gehore bracht na afloop van de speurtocht in het Mondriaancollege aan de Brouwersgracht. Een bijzonder geslaagde invulling van een vrije dag.

Geen opmerkingen:

test