maandag, november 20, 2006

trip africa november 2006


trip africa november 2006
Originally uploaded by Poortje.

Het missen van het vliegtuig in Parijs richting Tunis was gelukkig geen voorbode van verder onheil. Goede trip gehad, due diligence gedaan en een private equity conferentie in het volgens zeggen altijd mooie Dakar in Senegal, waarvan ik nog steeds niet gezien heb helaas.

Tien dagen divers, maar altijd warm, Afrika: het ontwikkelde Tunis, zonder democratie, waar je op straat niet over praat. Vrolijk Senegal waarvandaan de kansarme gelukszoekers in kleine bootjes stappen op weg naar het Europese geluk of de dood. Ivoorkust, Elfenbeinküste voor de Duitsers, Cote d'Ivoire zoals de Natie graag genoemd wil worden, verscheurd land in verval waar de witte UN Toyota's een prominente rol hebben spelen.

Inmiddels weer een weekje in Nederland, de regen trotserend en uitkijkend naar de eerste echte vorst, sneeuw en natuurijs. Bezig de resultaten van de due diligence op papier te zetten, de deadlines komen akelig dichtbij. En volgende week naar het Bronovo om verlost te worden van mijn verstandskiezen die teveel ruimte in mijn te kleine kaak innemen.

De draad wel weer goed opgepakt: afgelopen dinsdag een afscheidsborrel van een oud Orange collega die zijn geluk gaat beproeven in zijn vaderland, Hellas. Donderdag hapje gegeten met andere oud-telefonie collega's in Dauphiné, een oude Renault garage in Amsterdam. Vrijdag tijd voor jaarclubborrel, wederom in de hoodstad en helaas, net als alle voorgaande edities, in café Stevens, Nieuwmarkt. Meteen maar de aanzet gegeven tot een Haagse versie, begin februari: darten, voetbalvelden bestormen en een biertje bij Harry op het programma. Ook een retourtje Munchen geboekt voor februari: wilde er al langere tijd naar toe en samen met Bennie een prima gelegenheid. Wellicht nog een dagje skiën dan?

Het Haagse weekend begonnen in Leopold, dus vroeg weg uit Amsterdam;) Zaterdag met Martin en Annie nog een biertje gedronken bij de Paas. En zondag, wederom, verlopen op het hockeyveld. Teleurstellend, een lange rij verliespartijen die de goede start van het seizoen heeft doen vergeten. Gelukkig nog gezellig hapje gegeten in het Statenkwartier en kennis gemaakt met Jet,. de nieuwe viervoetige huisgenoot van Frank en Marije. Heb meteen naam gemaakt als de 'kattenfluisteraar' door het nog jonge katje voor het eerst aan het eten te krijgen;)

later

dieter

Geen opmerkingen:

test