zondag, november 26, 2006

Morales zet door

Morales wil aandelen van Shell overnemen

Onze linkse vriend Evo Morales, aan de macht sinds 18 december 2005 in mijn favouriete Andes-land Bolivia, laat weer eens van zich horen. Het is een ware conurrentiestrijd tussen de linkse Latijns-Amerikaanse regeringshoofden, die om beurten strijden om de internationale media-aandacht met hun vaak controversiële en veelvuldig onzinnige uitspraken. De immer bescheiden Hugo Chavez ("What my rivals don't understand... is that Hugo Chavez is not Chavez but the people of Venezuela") blijft de onbetwiste kampioen met zijn bewering dat dat Condoleezza Rice ‘seksueel gefrustreerd’ is en dat hij haar daarbij wel kan helpen, maar er geen zin in heeft. Zijn actie om, tegen een lage prijs, olie aan arme inwoners van New York en Boston aan te bieden getuigde gelukkig van een goed hart. Morales is nog steeds bezig met het nationaliseren van de Boliviaanse gasindustrie, en zit op dit moment in het vliegtuig naar Nederland (bron: nu.nl):

Uitgegeven: 25 november 2006 23:31
LA PAZ - De Boliviaanse president Evo Morales wil maandag in Nederland met de top van het Nederlands-Britse olieconcern Shell onderhandelen over het overnemen van aandelen van het concern in het Boliviaanse gastransportbedrijf Transredes. Dat heeft de Boliviaanse minister van Energie Carlos Villegas zaterdag laten weten. Kort na de verklaring van Morales stapten Villegas en de president op het vliegtuig richting Nederland. Morales heeft maandag een ontmoeting met topmensen van Shell. Het olieconcern heeft een belang van 25 procent in Transredes.

Verder praat hij onder anderen met premier Jan Peter Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot. Aan het eind van de middag ontvangt koningin Beatrix de Boliviaanse president. Daarna volgt een gesprek met prinses Máxima over microfinanciering.

1 opmerking:

Anoniem zei

pfffff.. wat een verhaal weer..

hahaha

test