zaterdag, juni 27, 2009

Koffi Olomide


KOFFI OLOMIDE
Originally uploaded by joel kalumba nundo.
Gisteravond het geluk gehad om een concert van Koffi bij te kunnen wonen, de excentriek geklede Afrikaanse popster Koffi. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan een andere legend of pop (Michael J.) trapte Koffi af met enkele van zijn nieuwere songs. Begeleid door een hip koor van in rood geklede jongemannen en een zestal schaars geklede 'dancing girls' zong Koffi, gekleed in een wit pak afgezet met gekleurde kralen, een partijtje Tcha Tcho (zie hieronder) in de tuin van het Tai Pamodzi. Het Zambiaandse publiek (uitverkocht) raakte enthiousiast maar niet in extase. Pas bij 1 van zijn latere nummers nam het publiek zijn kans waar om een podium op te gaan om met de levende legende op de foto te gaan, voorzover toegestaan door de bodyguards. Mooie gekkigheid, mogelijk gemaakt door Zain (voorheen Celtel).

Bron Wikipedia:
Koffi Olomide (Kisangani, 31 augustus 1956) is een Congolese soukous-zanger, producer en componist.

Zijn werkelijke naam is Antoine Agbepa Mumba Hij werd geboren als zoon van een Congolese vader en een moeder uit Sierra Leone, en groeide op in Kinshasa.

Hij vertrok naar Frankrijk om te studeren. In Parijs begon hij gitaar te spelen en liedjes te schrijven. Toen hij terugkeerde naar Congo was hij lid van Viva la Musica, de band van Papa Wemba. Olomide maakte de tragere stijl van de soukous, die uit de mode was geraakt, opnieuw populair. De stijl, die hij Tcha Tcho noemde verwierf populariteit buiten Congo. Olomide's muziek kan tamelijk controversieel zijn, en behandelt actuele gebeurtenissen en onderwerpen die taboe worden beschouwd in sommige conservatieve gemeenschappen.

Olomide heeft ook meegewerkt aan het salsaproject Africando.

Geen opmerkingen:

test