zondag, februari 08, 2009

Opening MyDabba LunchRrestaurant Amsterdam

AMSTERDAM - Wie verliefd, futloos of gewoon blij is, kan bij het nieuwe lunchrestaurant MyDabba in Amsterdam terecht. Daar verzamel je in een eigen box gerechten die bij een bepaalde stemming passen. Zo is er een lassie van rozenwater en lychees voor degenen die ’in love’ zijn. En wie een stevige, lekkere trek heeft, doet er goed aan een zoete tosti met speculaaspasta en appel te nemen die het predikaat ’splendour’ draagt.

Klanten hebben de keus uit gerechten voor de stemmingen ’comfort, splendour, happiness, relax, energy en love. Deze zes zogenaamde ’foodmoods’ hebben elk een eigen kleur. Wie net een ’blij’ gerecht in zijn verzamelbox heeft gestopt, hoeft niet bang te zijn dat hij alleen maar gerechten met de bijbehorende kleur erbij mag doen. „We gaan natuurlijk niet in discussie met de klant”, drukt directeur Sandrijn Poortman ons op het hart. In hun box, de zogenaamde dabba - die is geïnspireerd op de Indiase ’dabawallas’ die rond de middag werkende mensen een lunchbox bezorgen met vers voedsel - kunnen bezoekers een menu samenstellen met alle foodmoods. „Onze chefs doen alleen een suggestie om klanten enige richting te geven in hun keuze.”

MyDabba dat zich aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat zal vestigen, serveert ’authentiek’ Hollands en mediterraan eten. Poortman: „Zo kun je onder meer uit zuurdesembrood of bulgur kiezen als basis, die je vervolgens weer topt met kip of rivierkreeftjes.”

Op 13 februari opent MyDabba voor het eerst haar deuren. ’Relax’ zal dan de boventoon voeren in het restaurant. En misschien is dat wel heel erg nodig, aangezien het vrijdag de 13e is.

bron: Telegraaf.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

familie van je?

richard

Anoniem zei

klopt, goed gezien
drp

test