vrijdag, mei 02, 2008

BIG APPLE GEKKIGHEID

Donderdag, de day before our last day in the Apple. Begin je net te wennen aan de mensen, mensen, mensen, het lawaai, de overdaad, het stratenplan, de buzz, is de biologische klok achteruit gedraaid, moeten we weer bijna terug richting het kleine fijne Nederland. Soit.

Gisteren schitterende dag, de boot naar Ellis Island laten lopen vanwege de lange rij. Daarvoor in de plaats een tochtje heli langs Manhattan: indrukwekkend. R bleef op de grond achter uit voorzorg (zwakke maag) maar de family P. waagde het erop om vanaf een geroganiseerde commerciele chaos op de grond het strak geregisseerde luchtruim van NY City te kiezen. 15 minuten verder en een beetje wankel in de benen te voet verder richting Noorden, Brooklyn Bridge over na een koffie in een shopping mall in het zonnetje aan de rand van de East River. Brooklyn Bridge is top, Brooklyn hadden we snel gezien. Lunch in Chinatown was top. Daarna ieders zijn weg gekozen voor eigen business/shoppping op Manhattan. Voor mij een wandeling met de camera door SoHo en een stukje ´gym´ in de fitness op de hoek. Complementary drinks (prima prosecco overigens) in ons ok hotel Giraffe, Park Avenue, en afsluiten met een portie dooie schelpen in de Oyster Bar onder Grand Central.

En vandaag: geen Ellis Island, wel Museum of Modern Art voor mij, Metropolitan en Central Park voor anderen binnen het reisgezelschapje. Lunch bij Lombardi´s in Little Italy, espresso in de zon en een voor mij (te) lange wandeling op zoek naar een niet bestaand terras aan de Hudson. Bij 14th street mijn verlies maar toegegeven en via meatpacking en bus cross-town nog even de 1 Mei betoging bekeken. Happy hour in Giraffe met gito´s. ZO de stad in voor wat andere cocktails.

Geen opmerkingen:

test