www.flickr.com |
zondag, februari 26, 2006
Symbiose
Deze boom staat in de paleistuinen van Den Haag, achter de koninklijke stallen. Het parkje is openbaar en heeft de beste openingstijden voor de fotograaf: van zonsopgang tot zonsondergang. De eerste én de afsluitende twee uurtjes van de dag zijn de enige die de fotograag eigenlijk nodig heeft. Zacht (strijk)licht, mooie volle kleuren. Benieuwd wie die gietijzeren hekken in de zomer openmaakt trouwens. Early rise and shine.
vandalisme is zo kinderachtig
La France a La Haye
Net met mijn ouders gegeten bij Pastis, in de Oude Molstraat. Zij hadden er een lekker weekendje Den Haag opzitten en zijn, na een flinke wandeling vanuit Kijkduin vanmiddag, inmiddels expert in de loop van de historische Haagse Beek, die vanuit Kijkduin naar de Hofvijver kringelt. Het concept van Pastis is "Frankrijk". Inrichting, menu en bediening moeten je de indruk geven dat je je in Frankrijjk bevindt. Daar slagen ze goed in, hoewel de kachel wel wat hoger mag. Het eten is best redelijk. De portionering is afgewogen, het vlees is van goede kwaliteit. Iets meer aandacht voor de 'basics' is nog vereist, de pommes frites zijn zeer matig, en ook de béarnaise is niet bijzonder. De afsluitende koffie, niet echt Franse natuurlijk, is prima. We kwamen ook nog Merijn S. tegen, met zijn Franse vrouw, dus het zal uiteindelijk wel goed zitten daar. De website geeft een goed beeld.
zaterdag, februari 25, 2006
Meer Haags
vrijdag, februari 24, 2006
donderdag, februari 23, 2006
wil je iets weten?
Lasagne senza Bennie
Met mijn broertje geprobeerd de ovenschaal leeg te eten. Hij is hard aan het solliciteren maar er zit zeker schot in met aantal mooie functies. Gaat morgen lekker op wintersport, met een goed gevoel, en dat doet mij ook goed. Via ons geliefde Chambéry richting de Tarentaise. Lekker eten en skiën met vrienden.
Ciao
woensdag, februari 22, 2006
Bremze!
Via Piet Patat, waar we een lesje produktkennis kregen (onder andere verschil tussen viandel, grove frikandel, frikandel en kipfrikandel), naar de Korte Houtstraat. Aan de gezonde maaltijd zag ik in de hoek van de kamer deze (zie foto) mooie Volkl P50's ski's staan. Sandrijn gaat eind van de week op wintersport, La Rosiere, waar afgelopen week nog 1/2 meter sneeuw gevallen is. Uiteraard pure jaloezie bij mij.
Tenslotte nog even de Haagse Stemwijzer op internet gedaan. De gemeentelijke verkiezingen komen eraan en in de gemeentelijke politiek had ik mij tot op heden weinig verdiept. De wijzer sloeg vrij rood uit, dieper dan ik verwacht had. Nog maar eens aanzien dus. Auf wiedersehen.
dinsdag, februari 21, 2006
Babylon II
maandag, februari 20, 2006
library of vanished sounds
Een voorbeeld: Was je overgrootvader boer en heb je altijd al willen weten hoe een hooiharkmachine met paard klonk, zoek dan niet verder maar klik hier
Op de site staan ook geluiden van Londen in de 20e eeuw, de maanlanding van de Apollo 11, en een raleigh fiets uit 1936. En nog veel meer.
La Savoie
The land of Savoy was the cradle of the House of Savoy, the oldest ruling house in Europe, founded around 1000 by Humbert the Whitehanded and developed by the Counts, then Dukes of Savoy who created a sovereign state between the Kingdom of France and the Holy Roman Empire (capital Chambéry in Savoy, then Torino in Piedmont). In the beginning of the 18th century, the Dukes of Savoy became Kings of Sardinia.
Often invaded by the French, Savoy, a province in the Sardinian States, was annexed by France during the French Revolution and was part of the First Empire. Afterwards, the province was returned to the Kingdom of Piedmont-Sardinia. But, in 1860, when the Dukes of Savoy became Kings of Italy, Savoy was given to France and the Savoyard people approved this transfer by plebiscite. From that time, the historical region of Savoy formed two French departments : Savoie (chief town Chambéry) and Haute-Savoie (chief town Annecy).
De banden tussen Turijn en Chambéry zijn dus oud en vele mensen in het Italiaanse grensgebied spreken goed Frans. In mijn franse studiejaar hebben we in het kader van de culturele activiteiten nog een excursie gemaakt, op en neer met de bus over de bergpassen, maar de herinnering aan de stad Turijn is niet zeer levendig. Wel herinner ik me de goedkope drank die net over de grens te koop was in houten huisjes bij benzinestations. Mischien leuk om, met de verse herinnering van de Winterspelen, Turijn weer eens aan te doen, voor een leuk bedrag: goedkoop vliegen
La Naranja Mechanica
zondag, februari 19, 2006
Druk uit Europa heeft al invloed
Uitgegeven: 19 februari 2006 16:35
FRANKFURT - De Duitse aanbieder van mobiele telefonie T-Mobile zal in de lente zijn tarieven voor roaming, het bellen en gebeld worden in het buitenland, verlagen. De Europese Commissie werkt aan een voorstel voor verlaging van de hoge tarieven voor deze telefoongesprekken.
De bestuursvoorzitter van het dochterbedrijf van Deutsche Telekom, Rene Obermann, deed zijn uitlating in de Duitse zondagskrant Welt am Sontag. Europees Commissaris Viviane Reding studeert momenteel op harmonisatie van de roaming-tarieven binnen Europa. Obermann noemde regulering vanuit Brussel onnodig.
bron: www.nu.nl
Timmertje Timmertje, Wat doe je nou?
Prima zondag. Een toch vrij onverwachte gouden medaille bij de 1.000 dames in Torino. Acht jaar na haar vorige gouden olympische plakken is ze er weer. Gefeliciteerd.
Gister met Klaassie in de Bieb geweest. Weer een darts pijltje gegooid, op laag niveau. Hard verslagen door twee mannen die duidelijk vaker de triples wisten te raken. Meer oefenen dus.
Vandaag nog wat geklust in huis. Zo langzamerhand ziet het er toch leefbaar uit. Nog even het verlichtingsplan uitvoeren alleen, zoals door Sandrijn geschreven. Nu helemaal niets meer doen vanavond, met de afstandbediening en een boek op de bank. Morgen weer werken en, voor eerste keer sinds aantal maanden, weer eens hockeyen (met Orange). Ik heb er zin an.
zaterdag, februari 18, 2006
Wandelen in Den Haag
Good old Doynell
vrijdag, februari 17, 2006
waar of niet
Recent zag ik een docu waarin een (Haagse) puber aan het woord kwam. Het overgrote deel van zijn vrije tijd speelde hij computerspelletjes. Gevraagd naar 'de wereld waarin hij het best zichzelf kon zijn' antwoordde hij zonder aarzelen 'de wereld van het computerspel'. Hij kon daar dingen proberen, personages die hem niet bevielen ontwijken en fouten die hij maakte een volgende keer voorkomen. En zijn fouten werden hem niet nagedragen, elk spel begon immers met een schone lei.
En nu tijd voor het bed.
Dartles gehad...
Van Doolaar. Bijna alles verloren wat er te verliezen viel. Het zat uberhaupt niet mee. Zelfs een simpel mms'je versturen werkte niet meer. Wel bijna 180 gegooid - zie foto. Zou absoluut hoogtepuntje geweest zijn. Verder leuke avond. De Bieb is een leuke kroeg voor iedereen die wil praten, of darten.
donderdag, februari 16, 2006
Hier woont 'ie nou
Vandaag een bronzen medaille gewonnen door de mannen-achtervolgers op de schaats. Had wellicht goud kunnen zijn als Sven niet omhoog was gaan kijken. Ik vermoed dat hij dit deed op aandrang van GJ Droge, die gister bij Café Torino zei dat schaatsen geen TV sport is: je kunt de gezichten namelijk niet zien. Nooit luisteren naar GJ Droge dus. Niet getreurd, nog volop kansen de komende dagen.
En daar is d'n Do op de MSN, de vraag is, gaan we een biertje doen in de stad?
Groeten dus,
Dieter.
dinsdag, februari 14, 2006
Gouwe Ouwe
maandag, februari 13, 2006
klussen
Tussen de schroeven door het schaatsen kunnen kijken, geen bijzondere Nederlandse prestaties. Terechte winnaar Cheek op de 500 meter mannen overigens. Twee topraces, met overmacht gewonnen. Hopen dat de 1.000 en 1.500 meer opleveren, maar zal niet makkelijk worden. In ieder geval heeft Nijenhuis dan een nieuwe 'beugel' op zijn schaatsen.
zondag, februari 12, 2006
sneeuw
nieuwe kanalen
Verjaardag Harry
Mensen die zich weleens behoorlijk laten gaan hielden zich rustig, Leo daarom ook, Nancy ging met de bitterballen rond en haar zus liep rond met een vinger met houtskool. Nadat dezelfde dronken Duitser twee keer naast me van zijn kruk gevallen was werd het tijd om te gaan. Even met Sandrijn langs Piet Patat geweest voor een broodje speklap. En nu tukken.
zaterdag, februari 11, 2006
Gorlee
gorlee
Originally uploaded by Poortje.
Gorlee was here. Visited the toilet, played around with his new telephone/pda. And left to Amsterdam.
Lekker geluncht verder bij Mino, met Maurits en Bennie, broodje eendeborst en bordje pasta. Lekker rood wijntje, en prima espressootje. Moeilijke zaken besproken en gelachen. Schaatsen gekeken, 1 maal zilver op de 5.000 heren. Vervelende Amerikanen. Leuk voor de Italiaan. Nu naar Seafood Palace in de Wagenstraat, beste Chinees van Den Haag met Isabellita, Klaas en Frank: Dim Summen.
Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam op zaterdag
Originally uploaded by Poortje.
Nieuwe rolgordijnen even opgehaald bij de HEMA. Het roze, groen en geel doet daar bijna pijn aan je ogen. Maandag 'ophangdag' wanneer pa en ma langskomen. Wel lekker in het centrum wonen, alles op loopafstand. Nu namelijk even via Verwijs boekhandel voor de weekendkranten naar Mino aan het Noordeinde voor een ciabatta eendeborst. Of kalkoen met mosterdsaus. Of een lasagne. Of een ciabatta met salchicha, gorgonzola en gedroogde tomaat op olie;) Lekker vies volgens de bediening daar. Maurits komt och, zo belt hij net. Zijn schoonmaker heeft afgezegd. Volgens mij is hij de enige persoon in Nederland die een schoonmaakster op zaterdag laat komen, omdat hij er dan zelf bij kan zijn. Anyway. Vanavond verjaardag van Harry in Café Rembrandt, Korte Houtstraat, hier om de hoek.
donderdag, februari 09, 2006
Gevonden
een foto van het slachtoffer
Originally uploaded by Poortje.
Geheugenstick. Normaal postuur. Waarschijnlijk kaal. Draagt grijze muts met waakvlamlogo. Verder geheel in het grijs gekleed. Lijkt veel te weten maar laat vooralsnog weinig los.
Kent u deze geheugenstick, of kent u iemand in uw nabije omgeving die een geheugenstick mist, belt u dan met de politie in uw woonplaats.
woensdag, februari 08, 2006
keukenprins
bennie
dinsdag, februari 07, 2006
de kaart en zijn verhaal
Voorbereiden van een reis kan op vele manieren. Via één van de honderdduizenden full-color vakantiegidsen van Arke en Neckerman tot met flashy reisgidsen vol nuttige wetenswaardigheden ('wat kost een postzegel'; 'welke ziektes kan ik oplopen door het eten van rauwe schelp- en schaaldieren'). Mijn favoriete instrument is De Kaart. En dan bij voorbaat de papieren in- en uitklapversie. Deze kaart heeft als grote voordeel ten opzichte van De Atlas natuurlijk het formaat: size does matter en het is heerlijk om zittend op je knieen, de kaart op de vloer uitgestrekt, een denkbeeldige route te lopen/rijden/vliegen.
In mijn boekenkast staat, of ligt, een groot aantal kaarten van gebieden op de wereld waar ik een meer dan gemiddelde band mee heb of heb gehad. Uiteraard kaarten van Nederland, Groningen, Den Haag, Genève en vele kleine vvv-kaartjes, overgehouden aan bezoeken aan Madrid, Londen, Brussel, Quito en de Lorraine. Maar eveneens een aantal minder voor de hand liggende exemplaren zoals de Michelin 743 National Algérie en Tunisie (1:1.000.000) waarbij de Sahara duidelijk enigszins onontgonnen terrein blijft; de Dovrefjell 9 Vegkart (1:250.000), uit de tijd dat ik blijkbaar graag wilde gaan wandelen in Noordoost Noorwegen; de 1:4.000.000 South America Southern Region (grofweg van Lima tot Cabo de Hornos); De Kevin Healey's Brasil Map (nr. 049, identieke schaal) en tenslotte een bijna historische ANWB waterkaart van Zuidwest Friesland. Bij de legenda wordt nog gesproken over een, ik citeer: "proefneming voor hulp aan pleziervaartuigen met motoraandrijving". De wegenwacht op het water. Nooit meer iets van gehoord overigens?
Kaarten laten ons veel zien, maar schotelen ons tegelijkertijd een vertekend beeld voor. Door de eeuwen heen heeft men geworsteld om de ronde, enigszins afgeplatte sinasappel die de Aarde is te 'projecteren' binnen de beperkingen van het twee-dimensionale platte rechthoekige vlak. Hierover bestaat ongetwijfeld uitgebreide literatuur, maar deze onmogelijke worsteling heeft er in de Westerse Wereld toe geleid dat wij westerlingen zijn opgegroeid met de zogenaamde Mercator projectie.
Veelgehoorde bezwaren tegen deze manier van voorstellen van Moeder Aarde zijn dat de oppervlakteverhoudingen niet overeenkomen met de werkelijkheid (Europa is bijvoorbeeld disproportioneel groot en Zuid-Amerika overeenkomstig klein) en dat de oude koloniale machten een centrale rol innemen op de kaart innemen, terwijl de oppervlakte van een bol natuurlijk geen 'centraal middelpunt' kent.
In de loop der tijd zijn er dan ook verschillende alternatieven geconstrueerd die onze wereld een geheel ander aanzien krijgen, erg refreshing.
Allereerst de ons bekende Mercator projectie. Geen problemen, Nederland/Europa als centrum van de wereld en, hoewel niet zo groot, toch lekker aanwezig.
Vervolgens de Peter's kaart, dat verandert één en ander:
"The Peters Map is an equal area map. This map shows all areas - whether countries, continents or oceans - according to their actual size. The Peters Map is an equal axis map. All North-South lines run vertical on this map. Thus, geographic points can be seen in their precise directional relationship. The Peters Map shows equal positions. All East-West Lines run parallel. Thus the relationship of any point on the map to its distance from the equator or the angle of the sun can readily be determined.
De kaart spreekt links voor zich: oppervlakte op basis van aantal inwoners met China en India als absolute grootmachten. Indien we dezelfde kaart zouden maken op basis van een forecast van de bevolking over 20 jaar van nu, zal India de onbetwiste nummer één blijken. En toch wordt geen van de Chinese of Indiase dialecten de wereldtaal ;)
"This is a famous illustration of South America by the Uruguayan modernist Joaquín Torres-García, often called the Upside-down Map (1943). This may have been one of the first of these kinds of maps.This illustration became a centerpiece in the history of Latin American efforts at reclaiming themselves in a world vision. Torres-García placed the South Pole at the top of the earth, thereby suggesting a visual affirmation of the importance of the continent, and in an effort to present a pure revision of the world. He was also interested in presenting to the world a modern "school of the south," a place of experimentation that could rival what was happening in Paris or New York"
En dit bijzonder eigentijdse wereldbeeld kan natuurlijk niet ontbreken:
maandag, februari 06, 2006
plannen voor Zuid Amerika?
Graag had ik hier wat statistiekjes willen laten zien die mijn hypothese zouden bevestigen dat het aantal Nederlanders dat op reis gaat naar Zuid Amerika sterk stijgt. Helaas kon ik dit soort cijfers niet vinden op het Internet, in ieder geval niet zonder te betalen. De WTO, World Tourism Organization (niet te verwarren met de World Trade Organization) heeft alle cijfers tot zijn beschikking maar wil deze slechts voor 5 dollar per land electronisch naar mij versturen.
Ten tijde van het schrijven van mijn doctoraal scriptie 'The Economic Value of Marine Biological Diversity around Small Island Developing States' waren dit soort cijfers nog niet centraal beschikbaar. Ook de bibliotheek van de Verenigde Naties in Genève, waar ik stage liep bij de I.W.C.O. (Independent World Commission on the Oceans), bracht geen uitkomst. Ik herinner mij nog dat ik toen was aangewezen op welwillende ambtenaren aan het andere eind van de wereld op mij onbekende, kleine, en soms paradijselijke eilandjes. Zo ontving ik, enkele weken overigens nadat ik mijn bul in Groningen had opgehaald, een dikke bruine envelop uit Vanuatu met vergeelde kopieën. Zo leerde ik dat Vanuatu in 1994 was bezocht door niet minder dat 1365 toeristen, met name Aziaten. Pin me niet vast op de cijfers.
Mijn hypothese over het toenemend aantal Nederlandse bezoekers aan mijn favouriete continent is weliswaar niet wetenschappelijk bevestigd is, in de praktijk merk dat een groeiend aantal mensen in mijn omgeving richting Zuid Westen vliegt, met name naar Argentinië. Omdat ik dit aanmoedig heb ik hierboven een linkje geplakt van de South American Explorers Club, een vrijwilligersorganisatie die her en der verspreid over dit Gouden continent clubhuizen beheert. Hier kunnen reizigers terecht voor lokale info over cultuur, touristische trips, veiligheids-updates en vrijwilligerswerk. En een praatje met mede-reizigers. Een aanrader. And don't hesitate to call me in case of questions;)
de gordijnen zijn klaar...
zondag, februari 05, 2006
Mannen van het goede leven
Op verzoek van mark de B
Terug in Den Haag. Prima avond gehad met de mannen van het goede leven die tussen het verschonen van de luiers even tijd gevonden hadden om een zondagmiddagbiertje te drinken aan de Nieuwmarkt. Goed om iedereen (minus Freek, Lendini en Schramer) weer te spreken, zoveel veranderd was er eigenlijk niet. Stevens is wel een ouwelullekroeg heren Amsterdammers, volgende keer een klein beetje meer creativiteit ajb. Hapje gegeten bij de Thai, ook al een déja-vu overigens, en laastte biertje bij Lootje o.i.d (idem eerder gezien). Thanks Stijnie voor het regelen. Terug met de bejaardenbus van Marcel, zijn mooie plannen voor de pharmacie-hegemonie in de driehoek Zoetermeer-Rotterdam-Den Haag besproken. Opgetekend zijn verder in ieder geval de plannen om een rëunietje Groningen te houden (organisatie de Bruin) en een avondje Den Haag ergens in de zomer bij mooi weer (Dieter regel dat). Morgen lekker arbeiten.
//picture withdrawn following worldwide furor//
Deze dagen zit ik met een behoorlijk slecht gevoel over hetgeen er gaande is naar aanleiding van 'de Deense Mohammed cartoons'. De controverse en de excesssen zijn typerend voor een polariserende wereld waarin culturen moeizaam met elkaar omgaan en cultuurverschillen door kwaadwillenden worden aangegrepen hun positie te versterken. Het gaat niet de goede kant op, zo lijkt het.
Ik heb het gevoel dat niemand afzijdig kan en mag blijven, daar het ons allen treft. In deze discussie, die sommigen met geweld voeren, gelden voor mij de volgende uitgangspunten en tegeltjeswijsheden:
-Vrijheid van meningsuiting is een kostbaar goed en moet verdedigd worden
-Bezint eer gij begint: nodeloos kwetsen dient geen doel. Verwar provoceren met een doel niet met kwetsen
-Wees overtuigd van jezelf en je ideeën, maar met mate. Heb zelfkritiek en zelfspot
-Geweld is een teken van zwakte, ga de dialoog aan
-Verstop je niet in de slachtofferrol
-Religies maken meer kapot dan ons lief is
ciao
dieter
zaterdag, februari 04, 2006
government cherry-picking
Eerst een stukje van nu.nl, dat mijn aandacht trok toen ik na mijn risottto met oesterzwammen (Italië) met lam (Nieuw-Zeeland), Caprese (Spanje, Italië) en Pinot Blanc (Frankrijk) de compu weert startte en het laatste nieuws bekeek:
----
EU: lagere tarieven voor mobiel bellen naar buitenland
BRUSSEL - De Europese Unie wil maatregelen nemen om telecombedrijven te dwingen lagere kosten in rekening te brengen voor internationaal mobiel bellen. Volgens de zaterdageditie van de Financial Times zal Europees Commissaris Viviane Reding de komende week met voorstellen komen om veelal hoge kosten terug te brengen.
De zakenkrant zegt te weten dat Reding aanstuurt op fors lagere 'roaming-kosten'. Ze wil dat telecomaanbieders zowel nationaal als internationaal dezelfde kosten in rekening brengen voor het tot stand komen van verbindingen. Het gaat zowel om bellen naar het buitenland als het gebeld worden vanuit het buitenland.
Een anonieme EU-functionaris zegt dat de EU "niet kan accepteren dat burgers worden bestraft op hun rekening voor de mobiele telefoon alleen omdat ze een grens zijn gepasseerd. We zijn ervan overtuigd dat onze actie tot lagere prijzen zal gaan leiden."
Dit is een linkje naar het betreffende artikel uit de Financial Times.
------
Allereerst, ik ben natuurlijk enigszins bevooroordeeld omdat ik in de mobiele telecom werkzaam ben. Daar staat tegenover dat ik bekend met de geschiedenis van de sector en de huidige business modellen ken. Daarnaast heb ik mij tijdens mijn BOFEB-opleiding verdiept in de rol van de overheid en de economische argumenten die een overheid kan hebben om actief ingrijpen in markten te rechtvaardigen. Met deze achtergrond in uw achterhoofd wil ik kort schetsen, het blijft tenslotte een weblog, waarom bovenstaande uitspraken van een EU-commissaris, die overigens niet als een verassing komen, mij tegenstaan.
In het overgrote deel van Europa heeft de overheid eind jaren '90 (GSM) en begin van deze eeuw (UMTS) de schaarse etherfrequenties verdeeld met behulp van grootscheepse veilingen. Hierbij zijn miljarden in de staatskas gestroomd. Een klein aantal landen heeft de beschikbare frequenties toegekend op basis van zogenaamde 'Beauty Contests'. Hierbij konden mobiele operatoren door middel van gedetailleerde plannen aantonen dat zij de beste papieren hadden om de schaarse frequenties optimaal te benuten. Ook Libertel Nederland, nu Vodafone, heeft overigens zo de beschikking gekregen over een aantal GSM 900-frequenties (eind 1994). Voormalig monopolist KPN Mobile had deze al eerder om niet verkregen. Deze frequenties maakten deel uit van de 'bruidschat' die de groenen meekregen bij de privatisering van KPN.
Feit is dat de overheid met het beeindigen van haar rol als 'veilingmeester' zich stilletjes heeft teruggetrokken waar het aankwam op optimale uitrol van de mobile GSM- en UMTS-netwerken. Tegelijkertijd grijpen nationale toezichthouders rechtstreeks in in de tarieven die mobiele netwerkbedrijven in rekening mogen brengen, roept de politiek om lagere SMS-tarieven en, getuige bovenstaand artikel van vandaag, gaat zelfs de EU zich rechtstreeks bemoeien met de roamingtarieven.
In concreto betreft mijn kritiek:
-De nationale overheid heeft geen doeltreffend nationaal coherent antennebeleid. Dit betekent dat mobiele netwerkbedrijven bij de uitrol van hun netwerk in elke gemeente te maken hebben met andere regels. Resultaat daarvan is dat netwerkbedrijven, met name de partijen die na 1999 op de markt waren, grote moeite hebben een concurrerend netwerk te bouwen in die gemeenten.
-De overheid heeft geen actieve stellingname in de discussie omtrent de gezondsheidsaspecten rondom GSM en UMTS-antennes. Daarbij zij vermeld dat de technische standaarden van GSM en UMTS resultaat zijn van jarenlang onderzoek en onderhandelingen tussen en met onder andere mobiele operators, nationale regelgevers en netwerkleverantiers. De onwil van de nationale overheid om de bezorgdheid bij lokale overheden weg te nemen leidt er momenteel toe dat in vele gemeenten geen UMTS antennes geplaatst kunnen worden en de inwoners daar geen beschikking zullen krijgen over nieuwe, snelle mobiele internetdiensten.
-Overheden denken dat een lagere prijs de consument het meest dient. Op korte termijn moge dit wellicht zo lijken, op langere termijn zullen te lage tarieven echt leiden tot lagere investeringen (met name door de latere toetreders die nog bezig zijn hun marktaandeel op te bouwen, ook in de lucratievere business markt), en minder innovatieve diensten.
Begrijp mij goed, ik ben voor algemeen toezicht op concurrentie- en concentratietoezicht door de NMA (interessant overigens om te zien dat DE dominante partij op het gebied van elke vorm van telecommunicatie in Nederland zonder slag of stoot Telfort kon overnemen) maar verwacht wel ruimte voor ondernemen zoals die ten tijde van de frequentieveilingen in het vooruitzicht zijn gesteld. Dat zou beter passen bij een 'betrouwbare overheid'. De huidige situatie lijkt voor mij verdacht veel op het veranderen van de spelregels tijdens het spel. En dat is niet eerlijk, zo hebben we altijd geleerd, tenzij iedereen het ermee eens is.
Dat was het weer, genoeg geschreven, tijd voor ontspanning,
Dieter
-dit artikel is geheel en al op persoonlijke titel geschreven-
donderdag, februari 02, 2006
Uruzgan, here we come
Het is nu iets na tien uur 's avonds, de Tweede Kamer voert momenteel op enkele honderden meters van hier nog een formeel debat over de uitzending van Nederlandse troepen naar Uruzgan. Aan het woord is Matt Herben, net als ik fervent vliegtuigspotter, en nooit te beroerd zijn steun te betuigen aan het kabinet, waar het de inzet van zijn oud-collega's van Defensie betreft. De uitkomst ligt al vast. Die Herculessen zullen richting Oosten vertrekken, de Amerikanen hebben wat vage toezeggingen gedaan en in ruil daarvoor zijn de coalition forces een trouw Navo-land rijker. Ook mijn politieke vrienden stemmen voor, de Regering zal ongetwijfeld als teken van eenheid van kabinetsbeleid een statement maken, en D'66 likt haar laatste wonden op weg naar haar wellicht één-na-laatste verkiezingen.
Ik moet bekennen dat ik de discussie de afgelopen weken niet in detail gevolgd heb. Maar moeten wij de rommel van een wereldmacht gaan opruimen, die keer op keer op eigen houtje naar believen her en der in de wereld 'orde op zaken stelt'? En kunnen wij binnen het voorliggende mandaat daadwerkelijk helpen om de Afghanen een beter bestaan te brengen, met vechtende Joe's in de buurt? Risico's nemen hoort bij actieve betrokkenheid bij en geloof in de internationale rechtsorde. Maar het moet wel een haalbaar doel dienen. Ik hoop er het allerbeste van.
-
View this clip on Vimeo
-
Hi, I am back