donderdag, oktober 08, 2009

zondag, oktober 04, 2009

Gracias a tu vida

Mercedes Sosa is overleden. Mijn eerste kennismaking met haar pure Zuid Amerikaanse teksten was in de leslokalen van mijn Spaanse school in Quito waar ik van een krakerig cd-spelertje haar gevoel probeerde te vertalen. Sindsdien luistert zij regelmatig mijn zondagochtend op in Den Haag. Zij was de stem van de stille meerderheid, waarvan er zovelen zijn in machtshonger Zuid Amerika. Van haar was er maar 1.

Gracias,

Dieter

zaterdag, oktober 03, 2009

Bamako Bridge


Bamako Bridge
Originally uploaded by the shy handsome one.
Gister met de vertraagde Air Mali 275 vanuit Cotonou weer eens in Bamako gekomen. Hiernaast het uitzicht vanuit mijn hotel, verreweg een van de hoogste gebouwen in de stad. Het is overigens niet mijn eigen foto: het gebouw in wording onderaan de foto heeft inmiddels meer vorm gekregen en ontneemt deels het uitzicht op de overvolle brug.

Het is hier nu lekker weer, heb zojuist een rondje gewandeld door de drukke omgeving. Potje voetbal gezien op een onbarmhartig hard klei/keienveld. Buiten klinkt de oproep tot gebed uit de vele moskeeen. Het begin van de zaterdagavond. Ik ga me beneden in de lobby aan een Castel wagen en een CIP doorlezen (voor intimi).

Zaterdagochtend programma

De AvA van BOA Mali in Bamako.

test