vrijdag, juli 31, 2009

woensdag, juli 22, 2009

my global footprint


my global footprint
Originally uploaded by Poortje.
Dat is toch even schrikken, zo'n test maken op http://footprint.wwf.org.uk/home. Ik schijn te gebruiken alsof er 5.37 aardes zijn, maar er is er maar 1. Dat moet veranderen.

maandag, juli 20, 2009

One small step for a man


One small step for a man
Originally uploaded by Balakov.
De hele week maanlanding op TV. Net iets meer dan twee jaar voor mijn geboorte dus helaas gemist. Te vergelijken met Golfoorlog I, toen iedereen voor CNN hing?

---------------------------------------
Thanks to Balakov for the Lego picture

zondag, juli 19, 2009

Interior Suite A380

Een kleine blik in de 'suites' van de A380. Te boeken voor een luttele 7,500 Engelse Ponden voor een retourtje London-Singapore. Valt wel mee, met de huidige Pond...

Noordwijk Sunset


Noordwijk Sunset
Originally uploaded by Poortje.
Fotootje van vorige week: had gelezen over 'Noordwijkse Beelden aan Zee tentoonstelling' maar dat viel wat tegen. Gelukkig was de zonsondergang uit het boekje.

Zoals verwacht

South Africa won, bij zowel de heren als de vrouwen, het Afrikaanse hockeytoernooi. Geheel op z'n Afrikaans werd het wedstrijdschema nog even last minute aangepast voor een diner ter ere van de Ghanese President...

-------------------------------------------------
The LOC organized its award dinner night in Alisa Hotel Under the patornage distinguished by His Excellency ;The president of Ghana Republic Mr.Jones.E.A.Mills .

The change in match scheudle for Friday 17th was necessitated following a state dinner at the Alisa Hotel at 7pm local time where the president J.E.A Mills is expected to grace the occasion.

As 9th AfHF hockey championship ends Saturday .Despite uncertainties in games, the signs are clear on the wall that Africa hockey heavyweights South Africa are on the threshold of retaining their titles as the competition ends on Saturday.

Ahead of the grand finale of the 9th AfHF Africa Hockey Cup for Nations, Ghana 2009 scheduled for this Saturday, the Local Organizing Committee(LOC) has presented trophies, medals and badges earmarked for teams, players and officials to the Africa Hockey Federation(AfHF) at the LOC secretariat in Accra this morning

SIC Life Company Limited yesterday presented food items, a GH¢3,000cheque and a 840,000 insurance cover to the Ghana Hockey Association(GHA) at the hockey stadium

The Ghana Cricket Association (GCA) has presented a $1,000.00 cheque to the senior national hockey side, Black Sticks ahead of their African Cup for Nations tournament

The vice president of Ghana witnessed the opening ceremony of 9th Africa Cup of Nations.

Haagsch Karveel


Haagsch Karveel
Originally uploaded by Poortje.
De bouwkundige kern (Pa?) van 1 van de Ministeries die op het moment gebouwd worden op de herinnering van de Haagse Madonna. Met de trotse vlag van de bouwer, ik zal ze wat reclame gunnen in deze moeilijke tijden. Het heeft wat van de vorm van een karveel, op koers voor de wind (niet dat ze veel andere koersen konden varen overigens). Het schiet aardig op met de bouw. Nog even en mijn mooie uitzicht richting het Beatrixkwartier is voorgoed verleden tijd. Dat komt qua timing goed uit met, denk ik, de laagste huizenprijzen ergens einde dit jaar.

Tokyo Dusk


Tokyo Dusk
Originally uploaded by /\ltus.
Het gaat gebeuren. Februari 2010. Azie. Japan (via Laos en Thailand). Een week sushi in een vreemde stad.

Prinsenhof


Prinsenhof
Originally uploaded by FaceMePLS.
Het voordeel van de vingerafdruk: lange tijd niet bij mijn fitness geweest, niet de enige in de Nederland geloof ik, maar het toegangspoortje reageerde nog netjes op mijn vinger bij binnenkomst. Ook hier is de crisis aangeslagen: er is een verdieping ingeleverd en alle apparaten staan wat meer op elkaar. Even lekker op de cross-trainer.

IKEA Delft...


IKEA DELFT
Originally uploaded by Gerard Stolk.
...op zondag in de vakantie. Slecht idee. Spullen in de wagen en rennen naar de kassa, met oogkleppen langs de gehaktballetjes.

Sunset in Kenya - Masai Mara


Sunset in Kenya - Masai Mara
Originally uploaded by eir@si.
Om nog even in Afrikaanse sferen te blijven een lijstje van Haagse restaurants uit het oude continent:

Djebena, Weimarstraat. Eritrees. NIet zelf geweest. Waren op African Festival in Den Haag. Lekker gegeten van de Indjera (de 'sponsachtige 'pannekoek'). Handjes wassen want eten met de handen.
Serengeti, Stationstraat. Aantal malen geweest. Goede sfeer. Lang wachten. Is inmiddels ter ziele.
3Stones. Laan van Meerdervoort. Keniaans (Oost-Afrikaans?). Niet zelf geweest. Waren op African Festival in Den Haag. Waarschijnlijk eerste Afrikaan in Den Haag, steady-going?
Swinging Safari. Valkenboslaan. Was voor mij ombekende maar trok een lange rij wachtenden op African Festival. Goede BBQ, ook met geit.
Afasika. Eritrees aan de Bierkade/Avenue Culinaire. Altijd weer een verrassing of 'ie nog bestaat. Idem eten met de handen en dagen lang naar kruiden ruiken.

---------------------------
nice pic from eir@si

zaterdag, juli 18, 2009

Awilo Longomba


awilo longomba by aayaproduction
Originally uploaded by hansgd23.
Vandaag gewoon in het Haagse Zuiderpark. Na Mory Kante, lang geleden met een hit in Nederland, was hij en zijn band, inclusief twee dancing girls, de hoofdact op het Afrika Festival. Prima weer, een paar collega's, lekker Eritrees en ander Afrikaans eten, prima sfeer. Een Afrikaanse variant op de Parade eigenlijk. Volgend jaar weer.

zondag, juli 12, 2009

De Graslei te Gent


Graslei - HDR - Gent
Originally uploaded by Adams K..
Zo mooi als op deze foto was het er gister niet, overdag zo nu en dan een buitje, geen tot weinig zon. Op huizenjacht met een vriend die er binnenkort gaat wonen/werken. Leuke stad met veel sfeer, zelfs met minder mooi weer. Studio's in alle segmenten gezien: van onafgebouwd 1-kamer sloopputje met twee hakkende Oost-europeanen via bijna op te leveren loft tot achteraf-woning in een krachtwijk. Geen makkelijke keuze. De hele stad een paar keer rondgereden, lang leve de TomTom.

--------------------------------
Nice pic from Adams K.

Libanees


img_1377
Originally uploaded by Rienk Mebius.
Afgelopen donderdag met collega's en vrienden, na enig aandringen mijnerzijds, de nieuwe Libanees 'Amier' in de Korte Poten geprobeerd. Positieve ervaring, hebben de voorgerechtenkaart besteld en was van goede kwaliteit. Hoewel voor menigeen niet louter verrassende gerechten (Humus, Wijnbladeren/rijst) waren de gerechten met zorg bereid. Het was rustig, de zaak is nog in wittebroodsweken, maar het personeel was enthousiast en vriendelijk. Volgende keer de hoofdgerechten.

Op de foto cafe Belmondo, ook in de Korte Poten.

maandag, juli 06, 2009

zondag


IMG_0179
Originally uploaded by popovich.
het terras van de Gouden Bal opgezocht bij de Wassenaarseslag. Een uitje met collega's, rustig cavaatje en een hapje eten.

test