dinsdag, maart 31, 2009

Naar frankfurt


Naar frankfurt
Originally uploaded by Poortje.
Even de afghanistan gekte in den haag ontwijken...

The following conditions apply to this e-mail:
www.fmo.nl/smartsite.dws?id=346

woensdag, maart 25, 2009

roos


roos
Originally uploaded by Campel.
Ben net thuis terug van Un Trocito de Espana, aan de Haagse Torenstraat. Tapastentje/Spaans Restaurant met zeer enthousiaste eigenaar met het horecahart op de goede plaats en de Spaanse echtgenote achter de kachel. Goede huiswijn, zeeeer uitgebreide kaart, schappelijke prijzen. Wel was het op deze woensdagavond rustig, maar ja Spanjaarden eten natuurlijker wat later dan Den Hollander... Of de Kredietcrisis? Nog een avontuur was het om af te rekenen: had mijn portemonnaie op werk laten liggen, waar ik achter kwam bij de komst van de rekening, Gelukkig was KJ in de buurt, veel dank, zodat we samen nog een San Miguel konden drinken op zijn kosten. En met de afspraak er nog eens langs te gaan op een vrijdagmiddag met wat disgenoten.

Los van deze alledaagse beslommeringren was er natuurlijk meer aan de hand vandaag. Het kabinet is "eruit". Waaruit zou je bijna zeggen na een maand vergaderen op Binnenhof en rond de Catsheuvel. Zonder de details nog te kennen heb ik er geen goed gevoel bij. Teveel gedraai, visie was sowieso al een vreemd woord bij het huidige kabinet en/of generatie politici (D66 misschien daargelaten), De PvdA website is in ieder geval weer uitermate tevreden:

"Het pakket maatregelen dat het kabinet woensdag heeft gepresenteerd, is volgens de PvdA de best mogelijke aanpak van de economische crisis. Het pakket is niet alleen sterk, sociaal en solide, het is ook slim en toekomstgericht.

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer, die de afgelopen tijd namens de PvdA-fractie de onderhandelingen voerde, spreekt van een ‘evenwichtig pakket waarin de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen’. Het gaat om tientallen investeringen in werk, onderwijs en duurzaamheid. Mariëtte Hamer: ‘Het gaat ons om werk, werk, werk.’

Wouter Bos: 'Met dit pakket proberen we de economie nu zoveel mogelijk draaiende te houden, en nemen we maatregelen waarmee op de langere termijn de schuld terugbetaald wordt"


De foto van de roos: Great picture by Campel!

maandag, maart 16, 2009

da's ff jammer


da's ff jammer
Originally uploaded by Poortje.
De bouwput voor mijn huis is, mits niet teveel oponthoud door geraakte waterleidingen en andere ongeluk, mid-2011 weer beschikbaar voor bewoning: dan kijkt de woontoren De Kroon veertig verdiepingen uit over Den Haag. Indrukwekkend en interessant. De mooiste appartementen, prijs op aanvraag:

http://www.visitdekroon.com/cms/publish/content/showpage.asp?pageid=218

Weekend


KLM poster
Originally uploaded by mijori.
De zeven verdachten van de terreurdreiging zijn alweer lang en breed thuis en Cohen legt het handelen van politie en justitie uit. Moeilijke beslissingen. Hij had maar beter minister-president kunnen worden, een stuk makkelijker en veel meer tijd om je beslissingen te nemen.

Dit weekend was het weekend van de oude en minder oude bekenden, Vandaar de nostalgische KLM poster. Vrijdag met Chelloveck in de Paas en bij La Rana,. Nieuwe plannen voor een weekendje Groningen in de pijplijn. Zaterdag wat foto's van een nieuwe bekende gemaakt: Thijs en de family. In de middag traditioneel aan de finish van de mooie city-pier-city loop. Geen wereldrecord voor Haile, wel een aantal bekenden en collegas over de finish zien sprinten/rennen/joggen/struikelen. In de avond in Cinema Paradiso een roerig hapje gegeten. Zondagochtend just-in-time vier gangen van een zondagmiddaglunch op tafel gezet.

met dank aan mijori voor de foto van de poster

Tennisbal aan zee


Tennisbal aan zee
Originally uploaded by beemsterman.
Het zomerseizoen is vandaag van start gegaan: vanaf 16 maart kan ik de baan weer op bij Thor de Bataaf. Dus maar meteen een balletje geslagen met M.D., die bij een 1-0 (sets) 2-2 (games) (30-0) moest opgeven wegens wintersportkrampjes.

met dank voor de mooie foto van beemsterman

test