zondag, februari 22, 2009

men at work


DSC_0860
Originally uploaded by Poortje.
Rustig hangen deze mannen nog op volle zakken cassave, op een uitpuilende truck in het midden van Accra, op weg naar de grote markt. Even later springen ze allen van de truck om in te grijpen: 1 van de zakken is gescheurd in het chaotische verkeer (dat overigens niet harder dan gemiddeld 5 kilometer per uur kan rijden wegens de drukte) en dreigt leeg te lopen.

red chair


red chair
Originally uploaded by Poortje.

business woman


business woman
Originally uploaded by Poortje.
op de markt in Accra. Inmiddels terug in mooi Nederland, nachtvluchtje aankomst Amsterdam vanmorgen 06.00 Natuurlijk meteen vandaag op bezoek in het Bronovo, bij Thijs, broer en schoonzus. Het is leuk om oom te zijn, en S. en R. in de weer te zien als piepverse ouders. Verder nog even op Klein Zwitserland een potje hockey gekeken van mijn oude team. Het kriebelt om weer op het veld te staan, maar niet genoeg om me weer aan te melden en er weer een vol seizoen tegen aan te gaan. Voorlopig houd ik het dus bij invalbeurten her en der..

vrijdag, februari 20, 2009

en het is een....


celebration
Originally uploaded by Poortje.
Hier achter de laptop aan de rand van het zwembad een klein feestje aan het einde van de week ter viering van het einde van de week en van een begin van een nieuw leventje in Nederland.

donderdag, februari 19, 2009

zondag, februari 15, 2009

rook


rook
Originally uploaded by Poortje.
terwijl de heiwerkzaamheden voor de toekomstige ministeries nog in volle gang zijn, neemt de Bouwcombinatie Wijnhaven Den Haag VOF de volgende stap in de bouw van de woontoren 'De Troon': het storten van een deel van de -2 kledervloer. Ik citeer: "Dit is een monoliet afgewerkte vloer van ca. 1.5m dik, en dus veel beton (ca 1200m3)". Dat zijn zo'n 2400 gemiddelde ligbaden vol.

Dat wordt weer pret voor de omwonenden: het opstellen van de betonpomp begint om 06.00 waarna van 07.00 het daadwerkelijke storen begint. Het afwerken van het beton gaat vervolgens mogelijk de gehele daaropvolgende nacht duren: "de verlichting zal blijven branden en er wordt met vloer afwerkmachines". Niet een hele slechte planning van mezelf dat ik vanaf dinsdag in Afrika zit...

maandag, februari 09, 2009

de zomer...


DSC_3686
Originally uploaded by Poortje.
... is nog ver weg natuurlijk. Toch al bezig met een stukje reisplanning voor de zomermaanden: het noorden van Zuid-Amerika staat op de agenda. Dus de hele dag verse vruchtensappen, ceviches, rum, en een pepertje op zijn tijd. De veiligheidssituatie in Colombia is de laatste jaren zeer sterk verbeterd en daarmee zijn grote delen van het land weer open voor toerisme. Volgens de Lonely Planet: This is the time to go!


En in de tussentijd:
De nieuwe website van MyDabba

MyDabba opent eerste mood food deli in Amsterdam

Vrijdag 13 februari introduceert MyDabba, met haar eerste ‘mood food’ deli aan de Ferdinand Bolstraat 53 in Amsterdam, een nieuw foodconcept. Het idee? Eenvoudige gerechten, bereid met verrassende ingrediënten, passend bij elke stemming.

zondag, februari 08, 2009

Eternal Sunshine Spotless Mind


Eternal Sunshine Spotless Mind
Originally uploaded by androgyny.
Weer een de-moeite waard film dit weekend. Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een Oscar Winnaar voor het beste script. Geen makkelijke film: de continue overgangen tussen heden, verleden, herinnering en realiteit maken enige oplettendheid noodzakelijk. Ik ben niet zo'n fan van Jim Carrey, te overdreven vaak, maar in deze film laat hij zien dat hij ook een serieus personage 'kan dragen'. Moraal van het verhaal: bezint eer gij de schepen achter u verbrandt.

Linkje naar een Ghana Housing project

klik hier.

Opening MyDabba LunchRrestaurant Amsterdam

AMSTERDAM - Wie verliefd, futloos of gewoon blij is, kan bij het nieuwe lunchrestaurant MyDabba in Amsterdam terecht. Daar verzamel je in een eigen box gerechten die bij een bepaalde stemming passen. Zo is er een lassie van rozenwater en lychees voor degenen die ’in love’ zijn. En wie een stevige, lekkere trek heeft, doet er goed aan een zoete tosti met speculaaspasta en appel te nemen die het predikaat ’splendour’ draagt.

Klanten hebben de keus uit gerechten voor de stemmingen ’comfort, splendour, happiness, relax, energy en love. Deze zes zogenaamde ’foodmoods’ hebben elk een eigen kleur. Wie net een ’blij’ gerecht in zijn verzamelbox heeft gestopt, hoeft niet bang te zijn dat hij alleen maar gerechten met de bijbehorende kleur erbij mag doen. „We gaan natuurlijk niet in discussie met de klant”, drukt directeur Sandrijn Poortman ons op het hart. In hun box, de zogenaamde dabba - die is geïnspireerd op de Indiase ’dabawallas’ die rond de middag werkende mensen een lunchbox bezorgen met vers voedsel - kunnen bezoekers een menu samenstellen met alle foodmoods. „Onze chefs doen alleen een suggestie om klanten enige richting te geven in hun keuze.”

MyDabba dat zich aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat zal vestigen, serveert ’authentiek’ Hollands en mediterraan eten. Poortman: „Zo kun je onder meer uit zuurdesembrood of bulgur kiezen als basis, die je vervolgens weer topt met kip of rivierkreeftjes.”

Op 13 februari opent MyDabba voor het eerst haar deuren. ’Relax’ zal dan de boventoon voeren in het restaurant. En misschien is dat wel heel erg nodig, aangezien het vrijdag de 13e is.

bron: Telegraaf.nl

test