donderdag, januari 29, 2009

in het gelid


in het gelid
Originally uploaded by Poortje.

De morgenstond heeft goud in de mond

Het bovenste stuk van de heipalen wordt met een soort zaag in een rond corset rondom de heipaal verwijderd. Vervolgens wordt met de slijptol de wapening in de paal bijgezaagd. Er zijn zo'n 1600 palen schijnt...

Bijna een maand na het slaan van de 'laatste' paal

De champagne is gevloeid, de Haagse hoogwaardigheidsbekleders heben getoast op het einde van de heiwerkzaamheden. Inmiddels drie weken geleden en het heien gaat lekker door.

Struggle

Vanavond weer in de lesbanken met mijn medestrijders in de Chinese taal. Na drie weken, waarin de enige Chinees die ik gezien heb mijn afhaal Chinese Rijsttafel afrekende, weer in de weer met tongbrekende klanken en onleesbare tekens. Ik had een kleine, niet overkomelijke achterstand opgelopen ten opzichte van een aantal meer aanwezige medestudenten. Het was in ieder geval weer lachen,en, niets is onmogelijk. Ni Hao.

woensdag, januari 28, 2009

Laon


Laon
Originally uploaded by Poortje.

San Telmo

San Telmo is een wijk in het zuidelijke district van Buenos Aires. Tevens de naam van een restaurant in de Haagse kazernesestraat. Niet goedkoop, verwacht een forse rekening, wel erg goed. Heerlijk vlees, zoals het een Argentijn betaamt, maar ook lekkere 'Spaanse' tapas. Goede wijnen. Een van de obers werkte voorheen in de Rana (de kikker), een Spaans restaurant bij het Huygenspark in Den Haag.

De bedrijfsleider (eigenaar?) van San Telmo komt langs aan tafel, een enthousisaste Argentijn met een historie in Chile (Santiago) waar hij eerder een restaurant runde. Weer eens Spaans gesproken. Hadden nog een gemeenschappelijke reiservaring zo bleek (Cajon del Maipo, vlakbij Santiago) waar we hetzelfde 'lousy' hostel kenden. Kleine wereld.

Gracias a Pedro Milanez por este photo

zondag, januari 25, 2009

Wakker worden in Hotel Griffon


Wakker worden in Hotel Griffon
Originally uploaded by Poortje.
uitzicht uit de badkamer

Reflection in a cilinder


Reflection in a cilinder
Originally uploaded by deVos.
Kleine recensie, afgelopen donderdag met enkele collega's bij restaurant C'est ca in de Haagse Prinsenstraat gegeten. Het was goed eten, zeer goede prijs-kwaliteistverhouding en vriendelijke gastvrouw/eigenaresse.Wat mij betreft mag de complexiteit van de gerechten wat minder, met name mijn hoofdgerecht vond ik wat richting missen door de veelheid aan smaken/bereidingen (maar was lekker). Goede sfeer, locatie vlakbij de Haagse Paleistuinen.


Kees, bedankt voor je foto

Grande guerre 1914-1918


grande guerre
Originally uploaded by Poortje.
Klein fotootje uit een van de 'stereoscope' in het Musée de l'Armistice in Compiègne. Afgelopen lang weekend in Noord-Frankrijk over de slagvelden van met name de 1e wereldoorlog veel te weten gekomen. Tussen het museum bij de Caverne du Dragon (speciaal voor ons opengesteld en voorzien van een inspirerende rondleiding van onze lokale gids Yves) en bovengenoemd museum in Compiegne een mooie week gehad. Weervoorspellingen waren extreem slecht maar kwamen niet uit. Prima hotelletje (Le Griffon) met goed Logis de France eten in Blerancourt, een bezoek aan mooi gelegen Laon, met mijn oud-huisgenoten van 'de Vlijt'.

zondag, januari 18, 2009

sushi bij NOH restaurant


sushi b-day
Originally uploaded by ..ciah-ciah.
Veelgeprezen op Iens.nl. Vandaag daarom in de Prinsestraat Sushi en Sashimi mix afgehaald om eens te proberen. Voor EUR 32,50 zat er ook nog een Miso soepje bij, naast een gemengd setje sushi en sashimi. Al met al was ik niet onder de indruk. Omelet was niet sterk. De schijfjes citroen erbij heb ik nog nooit gezien, passen er ook niet bij en, erger, doen het ergste vermoeden over de gesteldheid van de vis. Voorlopig even geen vervolg.

nu op TV


view on Algiers
Originally uploaded by Poortje.
In Europa, 1958, de de-kolonisatie van Algerije. Meer bloed en geweld.

Rocinha Favela, aka City of God, Rio, Brasil

Gisternacht de film gezien: Cidade de Deus. Gewelddadige komische film die zich afspeelt in een van de sloppenwijken, favelas, van Rio de Janeiro. Waar het recht van de kogel geldt en de Braziliaanse politie onderdeel uitmaakt van rechteloosheid. Alles door het oog van een opkomende fotograaf, genaamd Raket (iedereen heeft bijnamen). Zeker de moeite waard, jammer dat het weer zo laat op zaterdagavond moest zijn.

zondag, januari 11, 2009

laatste paal


laatste paal
Originally uploaded by Poortje.
Afgelopen donderdag, de Boer partytent in mijn achtertuin om het slaan van de laatste heipaal (van 1600) te vieren. Weer wat meer nachtrust, het bouwen van de drie torens kan nu beginnen. Helaas kon ik er niet bij zijn, ondanks de uitnodiging aan de buurtbewoners. Donderdag was ook de eerste les van de Chinese cursus. Hartelijk gelachen met een groep van bijna 20 cursisten die in 12 lessen 150 tekens proberen te leren, en nog belangrijker, het gesproken woord. Overigens met een geslaagde test bij de Chinees gisteren: hij verstond mijn compliment voor het lekkere eten na afloop van de maaltijd zonder problemen. Ben op de goede weg;)

begin van de 50 km


begin van de 50 km
Originally uploaded by Poortje.

Molentocht 2009


molentocht_12009
Originally uploaded by Poortje.
Gister een tochtje gemaakt met Pa en vrienden in de Alblasserwaard. Heerlijk weer, redelijk ijs met hier en daar een finke scheur. Hard werken dus, zo nu en dan met de handjes op het ijs, maar met een goed gevoel na 50 km weer aan een mooi kasteelbiertje aan de Kinderdijkse dijk. En voortgezet in de Paas en Chinatown in het Haagse. Voorlopig even geen schaatsen meer, zo lijkt het, dus wachten op de tweede vorstperiode.

dinsdag, januari 06, 2009

Citroen CX: C'est demon!


Citroen CX: C'est demon!
Originally uploaded by Rich007.
Schitterende advertentietekst die ik vond op de site van de citroen cx
site:

Te Koop: CX 2400 GTi
type: CX 2400 GTi
omschrijving: Bj 1981. Franse Import, NL kenteken, 5 bak, airco, 1 minpunt: je moet de auto achteruit duwen, pluspunt: goed voor de conditie, oorzaak defect niet bekend.
prijs: € 1.750,-

noot: dit is niet de CX bij de betreffende advertentie

zondag, januari 04, 2009

Ajax - ADO: 3-0


ajax
Originally uploaded by Poortje.

Entre les Murs


Entre les Murs
Originally uploaded by Guillaume Boisseau.
De film gister in het filmhuis in Den Haag gezien, samen met M. 128 minuten die eigenlijk geen moment vervelen en waarbij je regelmatig met gekrome tenen van ergernis, over het gedrag van de enfants terribles in Parijs, in de zaal zit. Geen vrolijk beeld. De moeite waard.

Filmpje


DSC_0535
Originally uploaded by Poortje

test