zondag, oktober 26, 2008

dollar


dollar
Originally uploaded by Poortje.
de glijvlucht van onze gemeenschappelijke munt.

Twenty Dollar Bill


Twenty Dollar Bill
Originally uploaded by Darren Hester.
De euro dollar verhouding staat onder druk, Sinds Juli 2008 is de euro zo'n 25% in waarde verloren ten opzichte van de greenback. In de New York Times schrijven de reisredacteuren inmiddels weer over Europese bestemmingen: de afgelopen jaren betekende een tripje over-de-zee naar het oude continent volgens de NYT 'middelmatige hotels voor USD 400 en een blikje cola voor omgerekend USD 6'. Ze komen er weer aan dus: de witte benen op dito Nikes.

Dank voor de foto: Darren Hester

woensdag, oktober 22, 2008

Utrecht naar frankfurt


Utrecht naar frankfurt
Originally uploaded by Poortje.
Met de ICE.

The following conditions apply to this e-mail:
http://www.fmo.nl/smartsite.dws?id=346

zondag, oktober 19, 2008

ING Bank


ING Bank
Originally uploaded by TerData.
Zondagavond, vaste prik voor de persconferentie van een wisselend trio-consortium: met als vaste partners het ministerie van financien en de Nederlandse Bank. Als invaller (meerdere malen mogelijk) 1 van de grote Nederlandse banken. Vanavond de beurt aan ING die het wegvallende vertrouwen van de aandeelhouders, en funders?, een stop wil toeroepen door middel van een kapitaalinjectie van de belastingbetaler. Goed nieuws in moeilijke tijden. Deze crisis is nog maar net begonnen. Who's next?

note: mooie foto van Peter Bongers

zondag, oktober 12, 2008

Herfst in Moezelland


Herfst in Moezelland
Originally uploaded by Poortje.
mooie kleuren aan het begin van de herfst.

Moezel


DSC_1641
Originally uploaded by Poortje.
Weekendje Riesling en Federweiss proeven in en rond Zell. Mooie streek maar buitengewoon grijs: veelal bejaarde pensionado's die afkomen op de zoete wijn. Ons toch vermaakt met wandelen, boottochtje en feesttenten tot laat.

test