dinsdag, april 29, 2008

Heartland Brewery


DSC00047
Originally uploaded by Kramchang.
Regen Regen Regen. Morgen weer droog, in de middag, op tijd voor de Yankees tegen de Detroit Tigers.

maandag, april 28, 2008

Central Station


Central Station, New York
Originally uploaded by GothPhil.
Maandag Regendag. 07.00 in de NYSC (New York City Sports Club) voor een kleine work-out. Voor het Museum Of Modern Art een lange rij tot om de hoek: we slaan dit even over en vermaken ons in de museumwinkel aan de overkant van de straat, de indrukwekkende New York Public Library 5th Avenue 42 St en een toplunch midden in de grote hal van het Central Station. De tafel rond: eend, asperges, tuna, risotto, etc. FF op de relaxmode nu in Hotel Giraffe, straks naar Heartland´s op Union Square. En op weg daarheen een sigarenbar. It´s a tough job...

Vietnam Restaurant


Vietnam Restaurant Sign
Originally uploaded by sfxeric.
Nog even een zondagavond vorkje prikken, grote porties Vietnamees op Lexington hoek 34 street. Iedereen uit eten: (goede) restaurants zitten elke dag vol, geen New Yorker staat achter de eigen pannen.

En in Nederland: 3-3 gelijk gespeeld hoorde ik via de tamtam, met wat hulp van buitenaf (de heren van het derde zorgden voor de noodzalijke support in een poging om degradatie te voorkomen).

Battery Park NY


Battery Park City
Originally uploaded by Atomische.com.
Another day at the office in NY: sunday uitslapen, starbucks breakfast, Lower East Side shopping, Katz pastrami, Battery Park, Union Square (Diesel, Heartland Brewery), back to the hotel. Ondanks negatieve weerberichten wederom geen regen gezien.

zondag, april 27, 2008

Manhattan Skyline


Manhattan Skyline
Originally uploaded by Danfromdublin.
Het was weer een gekke dag in Nieuw Amsterdam. Ontbijt in de Deli, Macy´s voor wat noodzakelijke shopping, de Circle Line voor een drie uurstocht rondom Manhattan, Times Square, metro, bus, Central Station, Procecco, eten bij de Indier, aftoppen bij Dos Caminos met een Mojito. Full stop.

thanks to the photographer

zaterdag, april 26, 2008

Empire State Building


Empire State Building
Originally uploaded by everytin irie.
Arrived begin van de middag NY time in de Big Apple. Heerlijk weer, nog wel, en een tophotel Giraffe aan Park Avenue South. Acht uur vliegen met snurkende te dikke Amerikaan naast me was even afzien maar alweer vergeten na het middagprogamma van vandaag. New York sleurt je mee in haar tempo: kleine lunch op Madison Square Park (Indiaas), wandelingetje, Empire State Building op (betekent vooral heel veel in de rij staan maar uitzicht is uiteindelijk alle wachten waard) en lekker diner (Frans). NY wordt eten van alle landen van de wereld. Zitten vlakbij Bistro Les Halles volgens mij van Antonie Boudain, een chefkok met een eetprogramma op Travel Channel. Het wordt een mooie week.

maandag, april 21, 2008

In or out?


IMG_0417
Originally uploaded by Maarten Scheer.
Zo langzamerhand begint het balletje toch aan de verkeerde kant van de lijn te geraken: afgelopen zondag wederom niet kunnen winnen: daarom staan we nu nog stijver onderin de reserve tweede klasse. Ik speelde als de spreekwoordelijke krant. Nog een paar wedstrijdjes te gaan om, in voorlopig mijn laatste seizoen als hockeyer, die vernedering te ontlopen door wat potjes te winnen.


-foto van Maarten Scheer-

maandag, april 14, 2008

Hoe kan dit nou toch?

Hulpverlening in nood door hoge voedselprijzen
KHARTUM - Het Wereld Voedsel Programma van Verenigde Naties (WFP) is nauwelijks meer in staat zijn werk goed te doen. De prijzen van voedsel zijn enorm hoog en de rijke landen die extra geld moeten geven doen dat niet of slechts mondjesmaat. De hulpverlening in veel arme landen komt al zo in het geding dat grootschalige voedselrellen en politieke onrust dreigen. De eerste voortekenen daarvan zijn er al in Egypte, Pakistan en Indonesië.

Moeite
"Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt", zegt de Belg Pascal Johannes in de jongste editie van The Los Angeles Times. Het hoofd inkoop van voedsel voor het WFP in Sudan heeft tegenwoordig de grootste moeite om de hulpverlening te regelen. Van de hongerige vluchtelingen in de crisisregio Darfur tot schoolkinderen in het door geweld getraumatiseerde Zuid-Sudan, allen kampen met de haperingen in de internationale hulp.

Choix Du Chef

Na de kleine deceptie in 'Bij Jansen' te Groningen, in ieder geval wat het eten betreft, mocht ik zaterdag aanschuiven aan de Haagsche tafel bij Choix Du Chef, samen met R.B. en S.P. Een perfecte avond, met 5-gangen menu van de chef: niets te kiezen behalve de wijnen en andere dranken. Het zat vol, naarmate de avond vorderde werd een deel van het personeel ook wat losser en het eten was domweg prima. Ja, ik zou hier zeker weer gaan eten.

Pinguin


Pinguin
Originally uploaded by hillie1947.
Groningen is wat mij betreft DE studentenstad van Groningen. Een overvloed aan tijdelijke toekomstige academici/hbo'ers bevolkt deelt de stad met de 'autochtonen', in de volksmond ook wel aangeduid als 'Stadjers'. Stadjers klagen graag, zeker over studenten en er is altijd wel aanleiding om de luie student op zijn nummer te zetten. Ik herinner me de opmerking van de nukkige marktkoopman die bij het zien van een groepje studenten in rokkostuum en galajurk op weg was naar de bussen richting de galalokatie: 'Het is weer Pinguinweer'. Heerlijk.

Dispuut Babylon had voor het gala ter ere van het vijftienjarig bestaan gekozen voor het verre Zuiden (lekker praktisch vanuit Groningen): Valkenburg. De verhouding rokkostuum : smoking (overeenkomend met de verhouding huidige student : senior) was perfect. Zo ook de lokatie, het eten, en zelfs de DJ die de Techno gelukkig had verruild voor meer dansbare muziek. Prima feestje. En ondanks de 'lange' reis terug naar Den Haag in de vroege zondagmorgen: winst op het hockeyveld (met een schitterende invalbeurt van WJL). waarvoor dank.

Victoria Falls, Zimbabwe


Victoria Falls, Zimbabwe
Originally uploaded by Further to Fly.
Zimbabwe in schitterend perspectief. Onvergelijkbaar met het uitzicht van de inwoners en miljoenen gevluchten in de buurlanden Zambia en Zuid-Afrika. Wachtend op, om te beginnen, de verkiezingsuitslagen en hopelijk, daarop volgend, een nieuw begin voor een ontwricht land. De Evert Vermeerstichting organiseerde 25 maart in Utrecht een klein maar interessant debatje voorafgaand aan de verkiezingen die inmiddels gehouden zijn. De sprekers, mensenrechtenactivisten uit Zimbabwe, bleken weinig optimistisch. Tot op heden helaas met reden. Ook de tweede kamer afgevaardigde van de PvdA kon weinig concreets toevoegen. Weinig vrolijk reed ik terug naar Den Haag.

Een vrolijker noot wat mij betreft: komend week wederom de jaarlijkse Evert Vermeer Afrikadag in de Haagse Hogeschool. Prima te bereiken via Den Haag station Hollandsche Spoor. De website met het programma: http://www.afrikadag.nl/

(De foto is van 'fly')

1 April

Dinsdag 1 April, vroege avond in het mediacentrum van de Technische Universiteit Delft: een 'dia-lezing' van Ad van Denderen. Ad van Denderen heeft onder andere gefotografeerd voor Vrij Nederland en houdt zich de laatste jaren bezig met documentaire fotografie. Een recent werk van hem, prima toegankelijk via Internet is Go No Go. http://www.go-no-go.nl/gonogo.php. Gedurende een periode van twaalf jaar fotografeerde Adje migranten en vluchtelingen op weg naar het Rijke Westen.

Momenteel werkt hij aan een fotoboek over de landen rond de blauwe Middelandse Zee waarvan wij tijdens de lezing een kleine sneak preview kregen van geselecteerde foto's. Foto's in kleur waar hij zich in het verleden meestens bediende van de traditionele zwart-wit fotografie. Ik miste in deze Blue So Blue foto's de spanning die wel in zijn zwart-wit foto's zit. Mijnzinziens ook te wijten aan een enigszins saai, één-dimensionaal uitgewerkt onderwerp ('landen rond de middelandse zee').

Babylon, Ancient Iraq


Babylon, Ancient Iraq
Originally uploaded by Wonders .
4 April jongstleden voor de derde maal reeds het vijfjaarlijkse feestje rondom mijn dispuut Babylon: vijftien jaar geleden opgericht op Albertus Magnus en still going very strong. Donderdag 3 April richting Hoge Noorden met M.D. in de Clio. Gegeten met een grote groep senioren bij 'Bij Jansen', één van de finalisten van het TV-programma 'Mijn tent is top'. Het eten en de bediening waren zeker niet top: doorgeslagen entrekootjes, wijn die niet aankwam, water dat niet werd geserveerd, behalve op de rekening. Ach ja. De lustrumborrel op de societeit was echter als vanouds: de Poort van Ishtar nagebouwd, graszoden, en harde muziek met veel bier. Maar afgesloten met een traditionele Babylonische/Iraakse Kebab in de Peperstraat. En vrijdagochtend weer richting Den Haag / Kantoor. Oef.

test