zondag, september 30, 2007

Wat Was Waar

Een nieuwe site voor de kaartofiel: voor willekeurig waar in Nederland een verzameling van publiek beschikbaar cartografisch materiaal van diverse achtergrond (Kadaster, Militair) uit diverse bronnen: linkie er naar toe

ons nieuwe tenue

Mijn cluppie Groen Geel heeft een nieuw tenue. Het gele t-shirt met de blauwe broek is, voor de heren senioren selectieteams, vervangen door een zwart retro-shirt met spannende nekversiering in de vorm van een groene en een gele streep (der dames blijven in groen rokjes spelen zoals op de foto te zien). NA wat aanloopproblemen, vorige week verloren we onze eerste wedstrijd in nieuwe tenue, wonnen we vandaag in en van Rotterdam met 2-4 en pakten we voor de eerste keer drie punten dit seizoen. Dat bracht het totaal op vier. 1 doelpuntje van mij vandaag, ondanks duidelijke naweeen van de vier maal dertig minuten voetbal gister op het Museumplein.

Interstedelijk 2007

Zaterdag heerlijk dagje voetbal op het museumplein. Beetje regen zo nu en dan, perfecte organisatie met bananen, sandwiches en energiedrankjes en landbouwplastic tegen die regen. Deelnemende teams Den Haag, Amsterdam 1 en 2 en Utrecht. Uiteindelijk na twee uur zuivere speeltijd kan er maar 1 winnaar zijn. De Hofstad neemt die beker mee naar huis. Met dank aan de wethouder van Sport van Amsterdam voor het uitreiken van de prijzen. Verdiend. En goede borrel, afgesloten met het Grunnings Laid, in Amsterdam Zuid. Nu in de trein naar Den Haag op zoek naar mijn warme douche en avondeten. Burger King?

woensdag, september 26, 2007

rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan

op zoek naar de goedkoopste sokken, bh's, zomerjasjes, mp3-spelers, broodbakmachines, zonnebrillen, reiskoffers, etc. Het jaarlijkse fenomeen van de Dwaze Dagen, de Bijenkorf heeft een naam hoog te houden.

Nieuws brengen is vooruitzien

Het is nu 23.24, woensdagavond. Het onderstaande bericht is 35 minuten geleden gepost op www.ad.nl. Daar staat, eerste regel, dat 'Rita Verdonk gisteren..". Ik dacht net op Nova te zien, live met Ferry Mingele vanaf het Haagsche Spui voor hotel Novotel, dat dit momenteel, vandaag, jetzt, nu, dus vandaag plaatsvindt. Het AD kijkt vooruit? Overigens verder non-nieuws, wat mij betreft. Even genoeg Verdonk, Wilders en Wiegel gehad.
-----------
Prominente VVD’ers praten met Verdonk
DEN HAAG - Rita Verdonk heeft gisteren in het Novotel in Den Haag met VVD-prominenten gesproken over de problemen rond haar zetel in de Tweede Kamer.
Rita Verdonk. FOTO ANP Het gaat om de ereleden Erica Terpstra, Frits Korthals Altes en Henk Vonhoff. Hans Wiegel werd telefonisch op de hoogte gehouden en Frits Bolkestein zat in het buitenland.Het partijbestuur wilde geen commentaar geven op het overleg, maar liet wel weten dat de actie van VVD-lid Jan Talen, om Verdonk via een ledenraadpleging te laten terugkeren in de VVD-fractie, zinloos is. Alleen het VVD-hoofdbestuur kan een ledenraadpleging uitschrijven, aldus de woordvoerder. Hij voegde er aan toe dat de VVD-fractie niet kan worden gedwongen om via een referendum besluiten terug te draaien.Verdonk is door de fractie weggestuurd na herhaaldelijke kritiek op de koers van VVD-fractieleider Mark Rutte. Ze weigert haar Kamerzetel op te geven, en wil lid blijven van de VVD.Dat vindt Rutte niks. Hij ziet het liefst dat Verdonk uit de Kamer vertrekt, of anders op zijn minst het partijlidmaatschap opzegt.
-------------

Blije biologische boeren

In het kader van de 'week van de smaak' ging ik zaterdag op zoek naar een verantwoord stukje biologisch vlees. Hup in de auto naar Zoetermeer, via de A12, afslag Zoetermeer, door de lelijke tunnelbak van Zoetermeer Centrum, langs de Noord AA recreatieplas (schitterend woord overigens; misschien een vriendelijker alternatief voor 'wildplassen') en tenslotte over lekker slingerende boerenweggetjes tot mijn eindbestemming, een rustiek landwinkeltje. Althans dat verwachtte ik. Het rustieke landwinkeltje was echter nauwelijks te vinden, verscholen achter een parkeerplaats volgepakt met volvo stations met kinderzitjes. Over de hoofdjes van de talloze peuters, op weg naar het voederen van de arme biologische gestresste geitjes, en net naast de diepvries met niet-biologische ijsjes vond ik uiteindelijk wat ik, min of meer, zocht. Een winkeltje met kazen, en diepgevroren varkensvlees. De commercie slaat toe, Bio betaalt. Ook op zoek naar een drukke boerderij: http://www.hetgeertje.nl

nietig


oud en nieuw
Originally uploaded by Poortje.
verdrietig staat het laatste stukje madonna nog langs de Turfmarkt. De rode kraan wacht ongeduldig om morgen verder te gaan. Toch enigszins triomfantelijk torent 'nieuw centrum' boven de resten van zijn overbuurman uit. Over 5 jaar zullen zij op hun beurt op moeten kijken tegen de gebouwen die de zwarte madonna zullen vervangen, hoger, breder, beter.

maandag, september 24, 2007

avondje Scheveningen...


avondje Scheveningen
Originally uploaded by Jacobine.
...heet deze foto. En dat ging jl. zaterdag zeker op. Inclusief een groot deel van de nacht in strandtent Somers bij het Zwarte Pad op het jaarlijkse De Sien strandfeest met de voetjes van de vloer op goede muziek. Met F en M, en met de hele de Sien crew natuurlijk. Heb er helaas geen foto's van, en kreeg een boete voor rijden zonder licht op de heenweg. Daarom maar een fotootje van de omgeving aldaar, een foto van Jacobine. Zondag hockeyen ging even minder, wederom verloren. Het wordt een lastig seizoen. Wel wederom zon, zon en nog eens zon op het mooiste terras van Den Haag, op de Roggenwoning.

en de Amerikaanse dollar daalt door...

...naar een nieuwe 'low' ten opzichte van de euro (de 'low' voor de dollar is natuurlijk de reciproke van de 'high' voor de euro, vandaar de stijgende lijn in het grafiekje). Langzaam maar gestaag is de vorige low gebroken. Inmiddels moeten de Amerikanen meer dan 1 dollar 40 dollarcent neerleggen voor een euro. Franse politici grijpen de gelegenheid weer aan om te pleiten voor een renteverlaging in de eurozone. Zij hebben nog steeds niet begrepen, en zullen nooit willen begrijpen, dat de ECB zelfstandig zou moeten zijn, niet gedreven door overwegingen van politieke aard, maar gericht op stabiele interne waarde van de euro (een gezonde inflatie).

Pleit beslecht

De PvdA leden hebben hun zegje mogen doen. Lilianne Ploumen is door 54% van de leden aangewezen als winnaar. De uitslag geldt als een bindende voordracht aan het congres van 6 oktober in Amsterdam zodat zij vanaf die datum kan Pronken met haar nieuwe functie van voorzitter van de PvdA. Tot mijn schande heb ik zelf geen stem uitgebracht en mijn democratische rechten niet benut. De uitslag stemt mij echter tevreden. Een nieuw geluid van een getogen organisator en niet het oude geluid van geboren politicus Pronk.

zondag, september 16, 2007

sunny day


sunny day
Originally uploaded by Poortje.
Heerlijk nazomerweer in Nederland. In retrospect: Zon op het balkon; Hockey veel progressie ten opzichte van vorige week (3-3 gelijk tegen het onvindbare Tempo '34 in Charlois); hockey-koffie om 09.15 hier; fotograferen; beetje sporten; 07.00 op Schiphol bij de Arrivals. Vrijdagavond bedrijfsfeestje in de legendarische 'evenementenhal Rijswijk'.

dinsdag, september 04, 2007

maandag, september 03, 2007

Sneijder


Sneijder
Originally uploaded by Poortje.
Ben nooit een grote fan van de persoon Sneijder geweest maar dat flikt hij toch maar even in Spanje: topscorer. Knap. Olee.

grijze en kale mastodonten roeren zich

Ik kan deze onvrede, in ieder geval met betrekking tot genoemde gevallen over hoge salarissen, alleen maar beamen. Interessant dat deze van voormalig bestuurders uit het bedrijfsleven komen, en daarmee uit onverdachte hoek? Tegelijkertijd realiseer ik me dat de kans dat er nu iets gaat veranderen zeer klein is. Deze uitwassen horen helaas ook bij het door ons gekozen, sommigen zullen zeggen opgedrongen, economische systeem voor het inrichten van onze maatschappij: het kapitalisme. Hierin worden de keuzen voor het inzetten van de produktiemiddelen kapitaal en arbeid bepaalt door vraag en aanbod en komt een marktconforme prijs tot stand (ceteris paribus...). De kans dat er dus iets structureel gaat veranderen acht ik dus zeer klein. Toch zou het goed zijn wanneer men zich zou weten te matigen. Aan de top met betrekking tot de salarissen, en een ieder met betrekking tot zijn en haar overconsumptie. Minderen moet, en kan. Desalniettemin een leuk bericht van het ANP en door mij van www.nu.nl geplukt (ik ben trouw voorstander van 'netjes' quoten en bronvermelding).

'Salarissen bedrijfsleven niet normaal meer'
Uitgegeven: 3 september 2007

De salarissen in het Nederlandse bedrijfsleven zijn 'niet normaal meer'. In het televisieprogramma Netwerk hekelen de oud-bestuursvoorzitters Kees van Lede (Akzo Nobel), Jan Timmer (Philips) en Karel Vuursteen (Heineken) maandag de hoge beloningen voor bestuurders in het bedrijfsleven. "Dit is niet normaal meer", aldus Vuursteen. "Omdat er geen enkele relatie meer is tussen de prestatie en de beloning.'' Van Lede vult aan dat "de beloningen aan de top steeds omhoog gaan en dat is slecht voor de motivatie van mensen binnen het bedrijf." De hoge beloningen van de topbestuurders Jan Bennink van Numico en Peter Bakker van TNT deden de discussie onlangs weer oplaaien.

Binding
Volgens de oud-topmannen is er nu een generatie bestuurders werkzaam in de Nederlandse bedrijven die geen binding heeft met het bedrijf waar ze voor werken. "Als we niet oppassen krijgen we huurlingen aan de top van het bedrijfsleven", aldus Van Lede. "De enige loyaliteit die er nog is, is aan geld", meent Timmer.

Uitverkoop
De drie mannen maken zich ook zorgen over de dreigende uitverkoop van het Nederlandse bedrijfsleven. De macht van de aandeelhouders in de ogen van de oud-bestuurders is te ver doorgeschoten. "Activistische aandeelhouders kijken vooral naar hun eigen belangen. Ik ben er niet van overtuigd dat aandeelhouders het beste voor hebben met een onderneming in zijn totaliteit'" aldus Vuursteen.

Buitenlandse concerns
De verkoop van Nederlandse bedrijven aan buitenlandse concerns is volgens de mannen ook nadelig voor talent dat zo geen kans krijgt zich in een Nederlands bedrijf te ontwikkelen. Nederlandse ondernemingen die in buitenlandse handen zijn gevallen of dreigen te vallen zijn onder meer ABN Amro, Stork, Numico, Hema en Rodamco Europe.

zondag, september 02, 2007

Poentjak

Weekend update. Op TV Zomergasten voor GN'ers ('Gewone Nederlanders') met Paul de Leeuw. Rustig dagje na gisteravond Beatstad, krantje, croissantje, en kort de Haagse Uitmarkt op het Lange Voorhout. Sien heeft voetbal gewonnen. Gegeten aan de Kneuterdijk, bij Poentjak, mooie nostalgie: belletjes aan touwtjes bij elke tafel om aandacht voor de bediening. Verder lekkere rijsttafel. That's all folks.

zaterdag, september 01, 2007

direct


direct
Originally uploaded by Poortje.

Beatstad op het Maliveld


Beatstad op het Maliveld
Originally uploaded by Poortje.
Nu Ilse de Lange, straks Direct en Pink. Topweer.

upside down


schrijven
Originally uploaded by dakriz.
Arabisch schrift schrijft en leest van rechts naar links. Ongetwijfeld wen je eraan. Gister in de trein op weg naar de jaarclubborrel in A'dam zat ik naast een man die van boven naar beneden schreef. Ik probeer het beeldend uit te leggen, want het zag er nogal absurd uit. Hij had voor zich een A4 t'je en draaide dat 90 graden zodat het in zogenaamde 'portrait' stand voor zich op een boek op zijn knieen lag. Vervolgens begon hij van boven naar beneden te schrijven, zodanig dat hij, wanneer hij het papier weer terugdraaide, het geschrevene normaal kon lezen. Erg vreemd. Ik herinner me dat ik, ik meen lagere of begin middelbare scholol, ook een tijdelijke afwijking had: sommige woorden of getallen begon ik 'achteraan' op te schrijven, alsof mijn gedachten sneller gingen dan mijn schrijvende hand en ik alvast de meest recente lettergreeep in mijn gedachten op papier wilde zetten, terwijl de eerste lettergrepen van het woord, of getal, nog niet op papier stonden. Ook raar. Alles is goedgekomen. Benieuwd of we over twintig jaar uberhaupt nog met inkt schrijven. Ik doe het zo weinig dat het altijd weer onwennig voelt om de pen ter hand te nemen. Nu richting Den Haag Beatstad. Moet nog wat kaartjes verkopen.

dit lijkt ook in het weekend...


DSC_8258
Originally uploaded by Poortje.
....maar is het niet. Buiten gebeurt het blijkbaar voor de bouwvakker.

bouwterrein


DSC_8270
Originally uploaded by Poortje.
gele grijpers en rode kranen in het weekend

test