dinsdag, februari 27, 2007

casablanca


casablanca
Originally uploaded by Poortje.
terug in DH: uiteindelijk , via de wachtlijst van KLMAirFrance toch nog snel op de vlucht naar Amsterdam vamuit Parijs. Hoe moeten we straks vliegen wanneer de olie opgesoupeerd is: vliegtuigen op batterijen? Of is dat ouderwets denken? Hapje gegeten in de Sien. Wat verhalen over Afrika gewisseld met de serveerster. Het is een bijzonder continent waar geen die het bezocht heeft zomaar aan voorbij kan gaan of de ervaringen licht achter zich kan laten. Nu toch tukkie doen.

beginnersfout


beginnersfout
Originally uploaded by Poortje.
Het is in marokko toch 1 uur vroeger dan in Tunesie. Ben dus lekker op tijd op mijn afspraak. Ik vond het ook al zo stil op straat, rustig in de ontbijtzaal van het hotel en lang donker. Dus nog maar een café noir. De man op de foto schenkt, helaas net niet zichtbaar, sierlijk zijn thee in. Nog 40 minuten te gaan tot negen uur local time....

The following conditions apply to this e-mail:

http://www.fmo.nl/disclaimer

Net frankrijk hier


Net frankrijk hier
Originally uploaded by Poortje.
In rue hassan II

The following conditions apply to this e-mail:

http://www.fmo.nl/disclaimer

maandag, februari 26, 2007

Files everywhere


Files everywhere
Originally uploaded by Poortje.
Dus ook in casablanca. In een oude mercedes 200d een vrij lange rit vh vliegveld. De zon schijnt en het is 20 graden. Op zich niet slecht. Wellicht vanavond nog even in de Medina kijken.

The following conditions apply to this e-mail:

http://www.fmo.nl/disclaimer

zondag, februari 25, 2007

test


test
Originally uploaded by Poortje.
The following conditions apply to this e-mail:

http://www.fmo.nl/disclaimer

woensdag, februari 21, 2007

Tunis medina, Tunisia تونس العاصمة, المدينة القديمة

Gister met Sybolt gesquasht. De 'nieuwe' Sybolt mag ik wel zeggen, hij was twintig kilo kwijt: een goed voorbeeld voor mijzelf (had zelf maandag weer de sportschool bezocht). Wel versloeg ik hem nog op de squashbaan dus sporten is niet alleen gewicht. Vanavond een goed buffet genuttigd op uitnodiging van de gastvrije ambassadeur van Tunesië. Begin volgende week naar Tunis zelf.

maandag, februari 19, 2007

Munchen 1860


Munchen 1860
Originally uploaded by Poortje.
Topweekend zoals eerder gemeld vanuit zuid-duitsland. Hier met de bekende voetbalmutsen.

zaterdag, februari 17, 2007

het ware leven

mijn geheugenkaart is vol maar heb nog geen foto op Internet staan. Daarom even leentjebuur spelen bij iemand anders met deze foto. Dit is de Viktualienmarkt where it is all happening met mooi weer. Meer foto volgt.

48 Stunden...

...in Munchen. Donderdagavond met de Lufthansa in een kleine Canadese jet aangekomen op Joseph Strauss airport en met de S-Bahn terecht gekomen ten Noord-Oosten van Hauptbanhhof: enigszins tot onze schrik in een bijna jeugdherberg maar inmiddels blijkt dat mee te vallen. Na een eerste rumourige nacht aan de straatkant van het hotel op de eerste verdieping verhuisd naar de rustige zesde met uitzicht op de Beierse Alpen. Schitterend weer hier, in het zonnetje achtenveertig uur door Munchen gelopen. De oogst: het Deutsch Museum (groot en veel), de Vikalienplatz (of iets dergelijks) met culinaire specialiteiten en weissbier plus weisswurst (groot en veel), de Brauhofhaus (idem). Het hoogtepunt van vandaag natuurlijk de traditionele tour in de toeristendubbeldekker, helaas met gesloten dak. Daarbij een goede indruk gekregen van de rest van Munchen buiten de Altstadt waar we rond hadden gewandeld op vrijdag: een erg rijke stad (Maximilianstrasse met alle grote merken), groots opgezette avenuen en neoklassieke architectuur (erfenis uit duistere tijden). Contacten met de Bayern zijn schaars maar aan de biertafels op pleinen en in Bierkeller breekt zo nu en dan even het ijs. Het matige Duits van Bennie, reisgenoot, en mij draagt een steentje bij.
Morgenavond weer zuruck naar Den Haag, maar eerst nog naar onze favouriete Munchener club: Munchen 1860, speelt morgen tegen Duisburg in de 2e Bundesliga. Tjuss.

dinsdag, februari 13, 2007

looking forward to visit Munich

Deze kerel houdt wel van een biertje. Ik ook wel. Munchen lijkt de juiste plek daarvoor, hij ziet er buitengewoon gelukkig uit. Ik kijk dan ook erg uit naar het citytripje dit weekend met Bennie naar Munchen voor het bezoek aan de oude markt, het BMW museum etcetera.

linkje naar lustrumlied Albertus Magnus;)

http://www.lustrumalbertus.nl/uploads/File/01%20Nummer%201.mp3

preuvenemint

Mijn huis staat behoorlijk vol met wijn. Diverse dozen identieke wijn, gekocht via huisvriend Willem, maar ook een ikea-rek vol met éénlingen in alle soorten en maten. Door mezelf gekocht maar met name van jan en alleman gekregen en waarvoor de juiste gelegenheid tot nu toe ontbrak om ontkurkt te worden. Vandaag, ter begeleiding van de Dungelmann schnitzel met gebakken aaardappelen met mijn broer en risma, maar weer eens de kurke(n)trekker ter hand genomen om een aantal van die éénlingen te proberen. Geen slechte score, alleen de 1996 moesten we rechtstreeks aan de gootsteen toevertrouwen. Dat verzachtte slechts enigszins het toch wel trieste en zeker verrassende nieuws dat café Rembrandt binnenkort de deuren gaat sluiten. Het pand wordt overgenomen door een andere bewoner uit de Korte Houtstraat. Ik zal het zeker missen aan de bar. Wordt vervolgd.

maandag, februari 12, 2007

ado verliest van ajax....

...met 1-2. Op de tribune zaten ook Jan Erik en Guido waarvan de tweede zich wijselijk onthield voor elk juichen voor Ajax (gezien de verhoudingen tussen de clubs wordt dit soort wedstrijden zonder publiek van het uit-spelende team gespeeld, treurig). Na mijn eigen wedstrijdjes zaalhockey te hebben gespeeld, gelijk spel en winst in Noordwijk, nog even een espressootje gedronken met de heren op het Plein. Jetzt slapen, einde weekend, goede werkweek.

bamako


Een film van Abderrahmane Sissako. Ergens op een cour in Bamako vind een openbare aanklacht plaats tegen Wereldbank en IMF. De aanklagers en getuigen vertegenwoordigen het Afrikaanse volk. Tijdens het proces gaat het dagelijks leven op de binnenplaats gewoon door. Sissako schakelt veelvuldig tussen de bevreemende lokatie van de rechtzaak, de nachtclub waar één van de bewoonsters van de huizen rondom de binnenplaats optreedt en beelden van de getuigenverklaringen. Met vlammende betogen in hoogdravend frans en in de lokale dialecten, ontroerend. De lange zit van twee uur waard. Een trailer van de film is te vinden met behulp van deze link: http://www.filmsdulosange.fr/popup_video/bamako_petit.html

zondag, februari 11, 2007

erg leuk



C:\Hu_s_on_First on Vimeo

hij blijft goed

enjoy

Chelloveck

Den Haag ontving vandaag de mannen van het goede leven. Pierre, Stijn (op dit moment inmiddels op weg naar Tenerife), le Brun, Smits, Marcelleke, Sraamhaar en ondergetekende genoten van de eerste borrel sinds 10 jaar in de Hofstad. Afwezigen Rutger (ergens tussen Nancy en Metz), FReek (zoontje met gebroken been) en Len(dini). Via de Bieb, Cloos en Harry inmiddels nu weer iedereen weer in de nachttrein richting Amsterdam/Wateringen en Berkel en Rodenrijs respectievelijk. Een mooie avond al met al. De verjaardag van Harry dus ook, hij had een goede avond, met Marcel de Zingende Slager. Morgen 12.00 in de zaal, in Noordwijk of all places, weer aan de hockey. Kan niet vermoeiender zijn dan deze zaterdag 10.00 Bodypump (of zoiets) in mijn nieuwe sportschool de Prinsenhof.

zondag, februari 04, 2007

saturday shopping sheep


saturday shopping sheep
Originally uploaded by Poortje.
gezellig met z'n allen op zaterdag in de Spuistraat, op weg naar het licht.

Ruckblick auf Wochenende

Of zoiets. Duits is nooit mijn sterkste/favouriete taal geweest. Ik kon het niet zo goed vinden met mijn leraar Duits op Bernrode. Op één of andere manier had hij vaak het idee dat ik hem voor de gek hield. Dat overkomt me helaas nog steeds wel eens bij mensen die me niet goed kennen. Donderdag de eerste les van de fotocursus gehad bij het Koorenhuis aan de Prinsegracht (zie foto hiernaast). De voorbereiding was niet optimaal, ik had een borrel met enkele oud-collega's in de http://www.sherlockholmesnl.com/.
Leuk café voor de vrijdagmiddagborrel overigens. Klaas, 100% Nederlands, is een goede eigenaar voor deze Engelse pub. Ondanks een strakke zelfbeheersing toch enkele halve pints Guinness gedronken. Niet bevorderlijk voor een strakke hand bij het fotograferen maar zo'n eerste les worden er natuurlijk geen 'Erwin Olaf-achtige' shots verwacht.
De les zelf was interessant, zeker met potentie, zij het enigszins chaotisch. Een rondje kennismaking en de camera's werden getrokken ('wie heeft de grootste'). Veel portretten gezien, en zelf wat opdrachtjes gemaakt in het Koorenhuis met een mede-cursist. Volgende week donderdag de bespreking van deze kiekjes, als ook van de andere opdrachten die we hebben gekregen ('doe iets met licht en schaduw'). Even een biertje gedronken in de bieb waar de familie Bennie en Sandrijn aan de bar zaten. Erg lekker wanneer je de vrijdag vrij hebt om aan te lummelen. Nieuwtje: Jan Erik krijgt een kind, met zijn vriendin uiteraard. Erg leuk!
Zaterdag naar Utrecht geweest, http://www.doro.nl om een nieuw binnengekomen Citroen CX 20 TRE te bekijken. Even kennis gemaakt met wat leden van de citroen cx club, waarvan ik net lid geworden ben, waaronder de penningmeester. Binnenkort maar eens naar één van de club-events gaan om wat auto's te bewonderen. Half maart vertrek ik iig naar Spanje voor verdere oriëntatie op auto's en tapas. Tenslotte heute mijn huis gereorganiseerd, espresso gedronken met Fred en mijn ouders weer welkom geheten in Nederland die terugkwamen van de wintersport in Noord-Italië. Heerlijk. Wellicht eind maart toch nog 4 dagen skiën met Frederik? Und jetzt: champagne. Ik kwam nog een doosje in mijn kelder tegen bij het opruimen;).
**excuses voor de lay-out maar Blogger doet niet wat ik wil**

vrijdag, februari 02, 2007

den haag stadhuis


den haag stadhuis
Originally uploaded by Poortje.
Het weer vandaag: in de ochtend en middag bewolkt. Aan het begin van de avond stralend blauw.

bennie


bennie
Originally uploaded by Poortje.
Vandaag vrije dag, net als Bennie. Even een portretje van hem.

test