zondag, november 26, 2006

mooi irritant


gate car
Originally uploaded by greyisgood.

Wilde vanochtend met goede moed naar mijn kantoor gaan om iets af te maken en daarna te gaan hockeyen, kom ik de parkeergarage niet in. Is iets fout gegaan bij het binnenrijden gistermiddag waarschijnlijk. P1 gebeld, de beheerder van de garage. DIe is nu op zoek naar de uitrijservice (benieuwd wat ze me willen gaan rekenen). En ik wacht op een telefoontje. Zonde van de tijd. Grrrrrrrrrr.

Morales zet door

Morales wil aandelen van Shell overnemen

Onze linkse vriend Evo Morales, aan de macht sinds 18 december 2005 in mijn favouriete Andes-land Bolivia, laat weer eens van zich horen. Het is een ware conurrentiestrijd tussen de linkse Latijns-Amerikaanse regeringshoofden, die om beurten strijden om de internationale media-aandacht met hun vaak controversiële en veelvuldig onzinnige uitspraken. De immer bescheiden Hugo Chavez ("What my rivals don't understand... is that Hugo Chavez is not Chavez but the people of Venezuela") blijft de onbetwiste kampioen met zijn bewering dat dat Condoleezza Rice ‘seksueel gefrustreerd’ is en dat hij haar daarbij wel kan helpen, maar er geen zin in heeft. Zijn actie om, tegen een lage prijs, olie aan arme inwoners van New York en Boston aan te bieden getuigde gelukkig van een goed hart. Morales is nog steeds bezig met het nationaliseren van de Boliviaanse gasindustrie, en zit op dit moment in het vliegtuig naar Nederland (bron: nu.nl):

Uitgegeven: 25 november 2006 23:31
LA PAZ - De Boliviaanse president Evo Morales wil maandag in Nederland met de top van het Nederlands-Britse olieconcern Shell onderhandelen over het overnemen van aandelen van het concern in het Boliviaanse gastransportbedrijf Transredes. Dat heeft de Boliviaanse minister van Energie Carlos Villegas zaterdag laten weten. Kort na de verklaring van Morales stapten Villegas en de president op het vliegtuig richting Nederland. Morales heeft maandag een ontmoeting met topmensen van Shell. Het olieconcern heeft een belang van 25 procent in Transredes.

Verder praat hij onder anderen met premier Jan Peter Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot. Aan het eind van de middag ontvangt koningin Beatrix de Boliviaanse president. Daarna volgt een gesprek met prinses Máxima over microfinanciering.

zaterdag, november 25, 2006

the devil is in the details

'Windows XP verspilde voor 25 miljard dollar stroom'
Uitgegeven: 24 november 2006 17:24 AMSTERDAM

Windows XP heeft in de loop der jaren voor 25 miljard dollar aan elektriciteit verspild, en 225 miljoen ton CO2 uitgestoten. Dat heeft het milieuweblog Treehugger berekend.
Treehugger deed het onderzoek naar aanleiding van uitlatingen van softwarefabrikant Microsoft, dat heeft aangekondigd dat de nieuwe Windowsversie Vista de Amerikaanse consument tot 75 dollar per jaar kan besparen door zijn energiezuinigheid.
Volgens Treehugger heeft Microsoft dat bereikt door drie kleine fouten in de bestaande Windowscode te repareren. Had het bedrijf dat een paar jaar eerder, bij de verschijning van XP gedaan, dan had dat in totaal zo'n 25 miljard dollar gescheeld.

Bron: nu.nl

Just another working day


The Fighting FMO
Originally uploaded by hkp7fan.

Een foto van mezelf voor het kantoor. Net terug van een reisje Ivoorkust.

Shoarma


Shoarma
Originally uploaded by Robert Teuling.

Een waardig einde van het begin van het weekend. En squash gewonnen 5-1.

vrijdag, november 24, 2006

weekendstart


Biertje?
Originally uploaded by elektronhjarnan.

De kogel is door de kerk en de onderhandelingen met Harry gisteravond over enkele kleine biertjes afgerond: we gaan een feestje houden met Oud en Nieuw in Den Haag. Martin heeft de eerste mail reeds rondgestuurd om het enthousiasme te kunnen peilen (ongetwijfeld te groot voor de 60-80 man die in café Rembrandt passen). Het Thema wordt nog bekend gemaakt. Laat ff weten wanneer je interesse hebt;)

Nu weekend vieren, te beginnen met een potje squash tegen Bennie in de Houtrust. Dat is zeker een jaar geleden dat ik voor het laatst een squash racket in mijn handen had. Ben zeer benieuwd. Wel een prima plan om de luie door-de-weekse kantoorarbeid er vast op Vrijdag eruit te zweten. Dan staat er niet meer zo'n druk op de zondag (inmiddels 5 keer achter elkaar troosteloos verloren).

Bon Weekend!

donderdag, november 23, 2006

vrolijke Do


HPIM0001_50.jpg
Originally uploaded by Poortje.

bij Time, een aanrader voor een lekkere maaltijd voor goedkoop. Naast Piet Patat, bij PLein, Den haag.

Café Rembrandt op donderdag


Café rembrandt op dinsdag
Originally uploaded by Poortje.

HERTOG JAN is niet meer. Het grote groene HEINEKEN logo heeft de Brabantse brouwer vervangen op de tapknop deze week. Dus: een nieuwe tap, volgende week nieuwe glazen en Brand van de tap (alsof iemand daarop zit te wachten in de Korte Houtstraat).

Met Martin en Harry komende oudjaarsnacht besproken, de kogel is voorlopig door de kerk: een mooi feestje, 60-80 man met oliebollen, drank naar believen, een duizendknallertje en Albert West (AMARILLO). Tijd om een ieder warm te maken hiervoor, Doolaar en Dieter in de organisatie, Kerst Uitverkoop Thema. U hoort van ons.

woensdag, november 22, 2006

prognose verkiezingen 22102006


prognose verkiezingen 22102006
Originally uploaded by Poortje.

Het is natuurlijk nog een prognose maar heel ver bezijden de einduitslag zal het niet zitten. Mijn partij heeft verloren: het contingent zwevende, ontevreden kiezers heeft de PvdA (na d ete grote winst in 2003) weer verlaten op zoek naar nieuw geluk. Tegelijkertijd zwaaide het rechtse deel van de VVD gedag naar ed liberalen binnen die partij. En verder nog wat verdere versplintering. Succes met de formatie!

dinsdag, november 21, 2006

what goes down must go up


Visits en page views voor mijn weblog. Mijn (relatieve) inactiviteit van de laatste maanden blijft niet zonder gevolgen voor de bezoekersaantallen. Tijd voor actie mijnerzijds dus.

maandag, november 20, 2006

Lijst 25

goede ouwe tijden (1989)

ik mis ze wel een beetje, uit de tijd dat er nog een kloof mocht zijn tussen politici en mij, het volk,

Ome Joop rollend over straat met van Agt, Wim die op zijn beurtje wacht, Wiegel trekt aan zijn sigaar, van Mierlo heeft zijn woordje klaar, en der Macher maakt zijn karwei af (en en passant ook nog Eelco (die van de naar hem vernoemde shuffle)

En Woensdag gaat iedereen stemmen uiteraard!

trip africa november 2006


trip africa november 2006
Originally uploaded by Poortje.

Het missen van het vliegtuig in Parijs richting Tunis was gelukkig geen voorbode van verder onheil. Goede trip gehad, due diligence gedaan en een private equity conferentie in het volgens zeggen altijd mooie Dakar in Senegal, waarvan ik nog steeds niet gezien heb helaas.

Tien dagen divers, maar altijd warm, Afrika: het ontwikkelde Tunis, zonder democratie, waar je op straat niet over praat. Vrolijk Senegal waarvandaan de kansarme gelukszoekers in kleine bootjes stappen op weg naar het Europese geluk of de dood. Ivoorkust, Elfenbeinküste voor de Duitsers, Cote d'Ivoire zoals de Natie graag genoemd wil worden, verscheurd land in verval waar de witte UN Toyota's een prominente rol hebben spelen.

Inmiddels weer een weekje in Nederland, de regen trotserend en uitkijkend naar de eerste echte vorst, sneeuw en natuurijs. Bezig de resultaten van de due diligence op papier te zetten, de deadlines komen akelig dichtbij. En volgende week naar het Bronovo om verlost te worden van mijn verstandskiezen die teveel ruimte in mijn te kleine kaak innemen.

De draad wel weer goed opgepakt: afgelopen dinsdag een afscheidsborrel van een oud Orange collega die zijn geluk gaat beproeven in zijn vaderland, Hellas. Donderdag hapje gegeten met andere oud-telefonie collega's in Dauphiné, een oude Renault garage in Amsterdam. Vrijdag tijd voor jaarclubborrel, wederom in de hoodstad en helaas, net als alle voorgaande edities, in café Stevens, Nieuwmarkt. Meteen maar de aanzet gegeven tot een Haagse versie, begin februari: darten, voetbalvelden bestormen en een biertje bij Harry op het programma. Ook een retourtje Munchen geboekt voor februari: wilde er al langere tijd naar toe en samen met Bennie een prima gelegenheid. Wellicht nog een dagje skiën dan?

Het Haagse weekend begonnen in Leopold, dus vroeg weg uit Amsterdam;) Zaterdag met Martin en Annie nog een biertje gedronken bij de Paas. En zondag, wederom, verlopen op het hockeyveld. Teleurstellend, een lange rij verliespartijen die de goede start van het seizoen heeft doen vergeten. Gelukkig nog gezellig hapje gegeten in het Statenkwartier en kennis gemaakt met Jet,. de nieuwe viervoetige huisgenoot van Frank en Marije. Heb meteen naam gemaakt als de 'kattenfluisteraar' door het nog jonge katje voor het eerst aan het eten te krijgen;)

later

dieter

woensdag, november 01, 2006

Paris airport 1964


Paris airport 1964
Originally uploaded by rx4feet.

Helaas, ondanks een sprintje van 15 minuten door de gangen van vliegveld [CdG, het vliegtuig naar Tunis gemist. Teveel vertraging door de storm in Nederland. Zit nu te wachten op volgende kist, aankomst rond 2400 in Tunis ipv 1900. Helaas. Late.

test