maandag, september 25, 2006

fin de semaine

Een goede combi: dagje Frieslan plus avondje Afrika. Vrijdagavond met Sybolt en Nienke (of Nynke?) richting Noorden gehaast om de briefing van de najaarsace van de WatersportVereniging Lauwersoog op tijd te halen. Klasse III, rating 1.09, baan 3. Vervolgens Palmpjes drinken met Friese schippers en de onverstaanbare schipper Duitser van de 'Big Hole'. Uitslapen tot 08.00 om de Castor buitengaats te krijgen voor de race. Een vliegende start met windkracht 0-0.5 (we gingen met de stroom mee overdwars door de startlijn). Goed eerste rak gezeild (met windkracht 1 inmiddels), vervolgens veel laten liggen op de derde boei. Uiteindelijk, met mooi weer en windkracht 3 gefinisht als derde. toch enigszins onbevredigend na onze goede start. Wel leuk zeilen met de boersmaatjes, Sybolt, Nienke en Wieke (of Wyke). Na de snert/prijsuitreiking nog de bus/trein gehaald richting Groningen/Den Haag .

Zondag hockeyen op Rotterdam, gewonnen na een bewogen pot: tegenstander zonder zelfbeheersing die zichzelf netjes uit de wedstrijd praatte, en een goede strafcorner van ons. Na een biertje bij Harry met Marije en Frank naar een concert bij het Paard (van Troje) voor een concert Afrikaans: Ivoorkust, Zuid-Afrika en Mali in the spotlight. Lekker gedansten meegezongen met niet-te-verstande teksten. Top.

vrijdag, september 22, 2006

singing


singing
Originally uploaded by Poortje.

Haagsche Havendagen afgelopen weekend: gezellig, kleinschalig, relaxed, biertjes drinken voor de Paas. NIet te lang, want dan komt dezelfde zangroep voor de tweede keer optreden.

donderdag, september 21, 2006

marine, land- en luchtmacht alert


marine, land- en luchtmacht alert
Originally uploaded by Poortje.

Geniaal plan. Bommen en granaten. Dat zal helpen om mensen met zeer weinig toekomstperspectief in hun eigen land uit Fort Europa te houden.

Goh, waarom zouden ze willens en wetens een zeer gevaarlijke, en dure, tocht willen ondermenen op weg naar Europa?

Dit kan een/de oplossing toch niet zijn.

maandag, september 18, 2006

le cirque

Een beetje onnatuurlijke rust op mijn log, alsof er niets gebeurde vorige week. Integendeel, en afgelopen zaterdag was een bijzondere avond. Ter gelegenheid van 36e huwelijksjaar van onze ouders hebben we hen mee uit eten genomen bij Robert Kranenborg, die tegenwoordig resto Le Cirque aanstuurt, naast het Scheveningse circustheater. Bijzonder was dat we de tafel in de keuken gereserveerd hadden: dat is letterlijk naast de kachels, de koele ruimte, de saucier, noem maar op. Een belevenis, vermoeiend, om zo'n professionele organisatie aan het werk te zien met jou bordje eten, en dat acht gangen lang. Zal ik niet snel vergeten. Een aanrader wanneer je echt van koken houdt.

maandag, september 11, 2006

Cigares


Cigares
Originally uploaded by felut2000.

Vandaag 35e verjaardag gevierd op mijn werk, met gebak van Boheemen bakkerij (=lekker), en later bij Harry: ik kreeg twee doosjes lekker Oud Kampen sigaren van Harry, Hayo en Leo (die er niet was overigens). Van mevr. Swartjes nog twee mooie bloemen, sorry: planten gekregen voor op het balkon. Was gezellig, en leuk dat ook de kroegvrienden aan me denken. Nog even afgelopen vrijdag, topomzet in café Rembrandt besproken, en de politiek. Ook mijn manager belde nog om te feliciteren, attent, uit Zuid Afrika. Blij dat het weer voorbij is de verjaardag nu, ook na de borrel op het Plein afgelopen zondag na het hockey (5-0 gewonnen). Op het Plein heerlijk in de zon met Marije en Frank, Maaike en Vos, Sandrijn, Klaas en Maurits. Nu over naar de orde van de dag, 11 september met alle herrinneringen zit er weer bijna op. Voor diegenen die zin hebben: er staan nog wat heerlijke Bossche (Haagse) bollen in de koelkast.

nice sigare picture, not mine however

vrijdag, september 08, 2006

pvda


pvda
Originally uploaded by Poortje.

verkiezingskrant, vandaag in de bus, morgen lezen

den haag stadhuis bij zonsondergang


den haag stadhuis
Originally uploaded by Poortje.

Even kort, ook gezien de tijd nu. Veel goed nieuws vandaag: Harrry en Maaike kunnen het goed vinden, en Maaike geeft daarom een feestje bij Harry, DEG zijn prima mensen, Nederland verslaat BelaRusse (maar van Basten gaat EK niet halen), Sandrijn en Risma blijven in Den Haag wonen, seks niet langer favouriete zoekonderwerp op Internet, en morgen weer vrijdag.

zondag, september 03, 2006

muzenplein


muzenplein
Originally uploaded by Poortje.

Een fotootje van vanavond van net om de hoek op het Muzenplein, geschoten zonder statief, ISO 1600, 1/60 sluitertijd. Op TV nu Zomergasten, zeker vermakelijk met Henk Jan. Slimme kerel. De peccorino smaakt er goed bij.

Vandaag, gelukkig, het drie-kampje kunnen winnen: gewonnen van zowel heren 5 als heren 6, zij het aan de magere kant met telkens één goal verschil. Dit wordt geen makkelijk seizoen, en volgende week is de aftrap van de eerste wedstrijd. De aftrap van de verkiezingen is ook begonnen met PvdA als laatste grote partij met de presentatie van het verkiezingsprogram. Moet één dezer dagen maar eens door alle verkiezingskranten bladeren om de balans op te maken op weg naar 22 November. Historische verkiezingen? D'66 staat nog op één zetel, Alexander krijgt het druk. Werk ze.

zaterdag, september 02, 2006

beatstad


beatstad
Originally uploaded by Poortje.

17.45 – 18.30 Racoon
19.00 – 20.00 Van Dik Hout
20.30 – 21.30 Krezip
22.00 – 23.00 Bløf

What more to say: geen regen, lekker gebierd, gedanst, gepraat, en voor 24.00 thuis;). Dertigduizend Hagenaars, waaronder verdacht weinig bekenden, en leuke Nederlandse bands. Volgend jaar weer.

colors


colors
Originally uploaded by Poortje.

vos en familie


vos en familie
Originally uploaded by Poortje.

op het Plein, topavond/dag met achtereenvolgens Bennie (ook vrije dag), Sandrijn, Vos, Martin, Annemarie, etc.

test