zondag, juli 30, 2006

veertarieven


veertarieven
Originally uploaded by Poortje.

geen geld, een ritje over de nieuwe waterweg (geloof ik) van rozenburg naar maassluis voor EUR 3,50. Had begin van de avond wat foto's geschoten onder Rotterdam voor een projectje en belandde bij de pont. Altijd leuk even het water op.

Daarna terug naar Den Haag voor een BBQ bij Karst. In Den Haag Zuid raakte ik wederom het spoor een klein beetje bijster, ik kom daar vrijwel nooit. Karst was jarig geweest en had een nieuw huis: tuintje, bubbelbadje, dakterrasje, goed voor elkaar. De helft van hockeyteam Heren 4 was er, de andere helft scheen zich voor te bereiden op de Heren 4 Golf Cup van morgen in Nijmegen. Er is hard getraind afgelopen dagen met de putters en de Houten 7 en de meesten gingen een uurtje vroeger naar bed scheen. Ik moet morgen helaas afhaken;). Ik heb het fel begeerde GolfVaardigheidsBewijs immers niet.

Hoorde wel dat we dinsdag selectie zouden moeten spelen, we zullen zien hoe dat afloopt want we zijn tenslotte 'maar' Heren 4 en niet het eerste. Nog ff met Daan de laatste fotolenzen besproken: hij had een nieuwe Canon 25-105 of zoiets gekocht met beeldstabilisatie. Een mooie lens, voor een dito prijs. Ben benieuwd zijn foto's eens te zien.

zaterdag, juli 29, 2006

Keek op de Week

Altijd mooi, om een link naar jouw foto's te zien op een verder onbekende site met de opmerking: mooie foto's. Vandaar dat ik hem trots even hier post.

Terwijl de zeemist als een zware deken nu ook Den Haag centrum bedekt, kruip ik nog even achter de computer om de afgelopen drie dagen van het juiste commentaar te voorzien voor de trouwe lezers in Rijswijk, Amsterdam, Pnom Peng, Brussel, Windeweer en Parijs. Dank aan alle lezers overigens.

Op de internationale beurzen ging het goed deze week. Niet gehinderd door bommen en granaten in het Midden Oosten, hittegolven en verdorde velden, en olieprijzen op recordniveau. De S&P 500 pluste zo'n 3 procent, onze eigenAEX won bijna 20 puntjes tot 456 punten: de rentedreiging in de VS lijkt uit de lucht, bedrijven boeken wereldwijd goede tweede kwartaalwinsten, en beleggers hebben er zin an. Hoop dat het doorzet, goed voor mijn December calls.

Tussen de AEX door nog heel erg lekker gegeten bij de buren, een combinatie van prima hapjes, op de woensdagavond. Zij zijn inmiddels lekker in Londen, het mekka van de sandwich. Vandaag gedronken met mijn oud-studiegenoten van de BOFEB, in voorbereiding op een hapje/drankje met Jan Erik en Frank in het Statenkwartier. In de Antonie Duyckstraat een goede discussie gehad over iets wat nauw verband zou kunnen hebben met bovengenoemde bommen en granaten. Shoa, goed/kwaad, verleden (laten rusten), en symboolfunctie. Te moeilijk om hier scherp weer te geven. Wel de moeite waard om kritisch te zijn. Keurig om kwart voor twaalf Yuri en Pascqal gedag gezegd en door een stil Den Haag, afgezien van de lange rij auto's op weg van Scheveningen naar Den Haag Zuid, naar huis te fietsen. Weekend...

dinsdag, juli 25, 2006

Barbeque


Miz Dee's Barbeque
Originally uploaded by Yakima_gulag.

Het blijft buitenspeelweer, net terug van de BBQ met Annemarie, Inge, Yvonne (?), Do, en Klaas in het Binnendoor in Den Haag. Afgesloten met Hints;)

maandag, juli 24, 2006

Sidi Bou Said


Sidi Bou Said
Originally uploaded by Poortje.

Goede trip naar Tunesie gehad. Na het zakelijke deel donderdag en vrijdag ook nog de zaterdagochtend tijd, het vliegtuig vertrok pas om 1600, om wat van het oude Carthago te zien, waaronder de overblijfselen van de Thermen en een bijzonder rond botenhuis.

Vele malen toeristischer nog was het dorpje Sidi Boui Said, nog nooit zo'n fotogeniek wijkje met witte huizen en blauwe accenten gezien. Overspoeld door toeristen van één van de vier cruiseboten die op dat moment in de haven van Tunis aangemeerd waren. Even snel wat fotootjes geschoten met de Panasonic, en toen terug naar hotel, vervolgens airport.

Prima terugreis, rond 2300 weer in Den Haag op het Plein om met Bennie een biertje te drinken voor de Eeuwige Jachtvelden. Veel bekenden op het Plein, zowel voormalige als huidige collegae. Toch nog maar even een dansje gewaagd in het Feest, verspilde moeite. Zondag werd verv olgens maar een korte dag.

Omdat het nog warm is, vanavond met Polleke een biertje gepakt, wederom op het Plein. Liever lui dan moe. Morgen BBQ in een geheim parkje?

terug naar den haag


terug naar den haag
Originally uploaded by Poortje.

een van de hallen op Tunis airport

business trip naar Tunis


business trip naar Tunis
Originally uploaded by Poortje.

het hotel te Tunis, iets buiten de stad

woensdag, juli 19, 2006

nieuwe wereld


nieuwe wereld
Originally uploaded by Poortje.

Nu op Schiphol, vanochtend nog even op kantoor gewerkt, straks via Parijs van het warme Nederland naar het hete Tunesie. Een goede week, maandag en dinsdag mijzelf verder bekwaamd in het waarderen van banken met prof. Dermine, een bevlogen theoreticus met gevoel voor de praktijk. Gisteren by Syrra in de Scheveningse haven het vertrek van een collega gevierd. Eten zag er goed uit, lekker in het zonnetje met uitzicht op al het zwarte geld in de jachthaven.

maandag, juli 17, 2006

zondag, juli 16, 2006

Tunis


08.02.05 Horseshoes are for good luck
Originally uploaded by Matilde B.

Komende week naar Tunis, 'mijn eerste zakenreis'. Prima om de klant te ontmoeten 'bij hem thuis'. Hoop nog tijd te vinden om ergens vroeg in de ochtend dit soort foto's te kunnen maken. Tunis is waarschijnlijk net zo fotogeniek als Algiers.

uit een vorig telecomleven: de NMA op de vingers getikt;)

Gerechtigheid?: Rechter schrapt NMa-boetes mobiele telecom aanbieders

De rechtbank in Rotterdam heeft een streep gehaald door de miljoenenboetes die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft opgelegd aan vijf grote mobieletelecomaanbieders.

KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort en Orange zouden in juni 2001 afspraken hebben gemaakt over onder meer vergoedingen aan telecomwinkels en gegevens over prepaidpakketten hebben uitgewisseld. Volgens de bestuursrechter heeft de NMa echter een zware overtreding van het mededingingsrecht onvoldoende hard kunnen maken.

In eerste instantie ging het om boetes van in totaal 88 miljoen euro. De NMa verlaagde in 2004 het totale boetebedrag naar 52 miljoen euro, na bezwaren van de telecombedrijven.
De uitspraak van de bestuursrechter, donderdag uitgesproken, is het gunstigst voor Telfort en Orange. De boetebesluiten voor deze twee telecombedrijven zijn vernietigd, omdat niet is bewezen dat zij aanwezig waren bij de gewraakte besprekingen. Voor Telfort bedroeg de boete bijna 4,5 miljoen euro, voor Orange 9,9 miljoen euro.

De NMa moet zich over de overige boetes, aan KPN (12,6 miljoen euro), Vodafone (10,3 miljoen) en T-Mobile (14,8 miljoen), nogmaals buigen, zo vindt de rechtbank. De NMa heeft niet aannemelijk kunnen maken dat zij een zware overtreding hebben begaan. De drie partijen hebben niet ontkend dat zij elkaar in de zomer van 2001 hebben ontmoet.

Volgens de NMa kwamen de telecombedrijven op 13 juni 2001 in een congrescentrum in Nieuwegein bijeen om te praten over de dealervergoedingen. Na de vergadering werden de vergoedingen van alle partijen verlaagd. Mogelijk gaat het hier volgens de rechtbank om "een nadere regie van op zichzelf te verwachten marktgedrag, met zeer beperkte gevolgen voor de betrokken markt". De NMa wilde vrijdag niet inhoudelijk reageren. "Wij bestuderen de uitspraak", aldus een woordvoerster.

Orange en KPN, sinds vorig jaar ook eigenaar van Telfort, lieten weten "verheugd" te zijn over het oordeel van de rechter. "Dit is ook in lijn met onze verwachtingen", aldus de KPN-zegsman.

mela festival den haag


mela festival den haag
Originally uploaded by Poortje.

Beetje slappe dag vandaag, nog erg verkouden, waarvan is onduidelijk natuurlijk met dit mooie droge weer. Daarom maar gerelaxed, een beetje de documentatie doorgelezen voor de cursus die ik heb morgen in Amsterdam, en Tour de France. 's Avonds Guido in Haarlem afgezegd. Jammer.

Kon het niet niet helemaal binnen uithouden, nog even met de camera een rondje gelopen over het Mela festival op het Malieveld. Een geheel andere sfeer dan de overwegend blanke Parade waar ik afgelopen week was. De organisatie wil 'middels het MELA ontmoetingsfestival de (raciale) kloof tussen autochtonen en allochtonen verkleinen, waardoor onbegrip met als voortvloeisels discriminatie en racisme, kunnen worden omgezet in begrip en respect jegens elkaar'. Ik telde echt niet meer dan 15 bleekscheten onder de meerdere duizenden gasten . Het was iig behoorlijk druk, veel eten (bara, souto soep, schaafijs, en halal) en muziek (ook 10 cd's voor EUR 5). En ik kwam mijnheer Sjors, de oom van Risma, en zijn vrouw nog tegen. Geen toeval volgens mij, ze zitten daar iedere dag.

http://www.mela.nl/algemeen.html

vrijdag, juli 14, 2006

end of week



Goede werkweek. Heerlijk om weer te leren. En concrete stappen gemaakt met goedkeuringen voor nieuwe projecten. Volgende week op cursus 'bank valuation' bij AIF in Amsterdam en reis naar Tunis. Veel zin in, eindelijk de klant ontmoeten op lokatie. Dat is belangrijk. Morgen alsnog, na een eerdere mislukte poging door mijn afzeggen te laatste ure, op de BBQ bij de familie Baidjoe. Zoetermeer here we come. Zondagavond naar Boschje en en familie in Overveen. Kijk uit naar beide events. Eerst even de accu van de Clio vervangen overigens.

Net bij 'Jazz aan de Gracht', bij gebrek aan North Sea Jazz in Den Haag, geluisterd naar verschillende muziekstijlen aan de Bierkade. Meerdere stijlen tegelijkertijd omdat de boten met muzikanten niet al te ver van elkaar lagen. Een prima sfeer echter, alles top geregeld, inclusief life guards voor diegenen die onverhoopt kopje onder zouden gaan in de gracht. Aanwezig: Fred (lang niet gezien, hij schijnt weer in Den Haag te gaan wonen), Risma en Sandrijn. Nu nog even een cocktail bij Jean en een friet van Piet. Welterusten.

woensdag, juli 12, 2006

oude vriendin


1973 Buick Century Luxus Station Wagon
Originally uploaded by forwardlookguy.

Gisteravond, toen de Renault Clio niet wilde starten dankzij de lege accu, dacht ik met veel weemoed terug aan de tijden dat ik (wij: Bestuur AiMi 1993-1994) een echte auto reed in het Hoge Noorden. Een 1973 Buick Century Luxus Station Wagon, met een 5,7 liter 8 cilinder. In de VS ooit aan de eerste eigenaar verkocht voor 10,645 dollar, later al snel door de familie Lamberts geimporteerd richting Nederland. Na enkele jaren door hen gebruikt voor de jaarlijkse wintersport met de hele familie (de auto was in het bezit van twee achterbanken) kochten wij haar in de zomer van 1993 voor een luttele 7,000 gulden.

Geen moment spijt van gehad, ondanks de keren dat de auto niet wilde starten wanneer je hem nodig had om naar de groothandel te rijden; in de bossen bij Norg in stromende regen 's avonds niet meer verder wilde (de lokale boer keek vreemd op van twee verzopen jongens in lange donkere jassen, we waren op zoek geweest naar lokaties voor ons dispuut); te leden had gehad onder de aggressieve voetzolen van een zwerver die een warm plekje (in de politiecel) voor de nacht zocht; of een boete van de lokale bromsnor omdat de auto 30 centimeter buiten het parkeervak stak ('moet je maar niet zo'n grote auto hebben').

Maar wat een heerlijk geluid wanneer je (bijna) vol gas wegreed over het Zuiderdiep met de enigszins lekke uitlaat en vele stugge Groningers hun nek omdraaiden om met een minzaam nee schudden te mompelen 't zul'n die student'n wel sain'. En Bart en ik op dispuutsweekend te Paterswolde o.i.d. de auto (illegaal)meenamen om boodschappen te doen, en bier te halen wanneer het dispuut dat weer eens vergeten was. Niet nadenken overigens over portemonnaie en milieu overigens bij een verbruik van 1:8 op de snelweg tot 8:1 in de stad bij sportief gebruik.

Na gedane arbeid voor de Manjus heeft de auto nog een half jaar met wat caravans in Oost Groningen gestaan in een verlaten strokarton fabriek totdat eindelijk een koper werd gevonden en ik niet meer met aspirant-kopers op en neer moest naar het Grunnens Land. Dat was wel even slikken. Verkoopprijs: 3,000 guldentjes die het leed van het kwijtraken van 'de gouden pijl' (mijn koosnaampje) of 'de bruine speer' (voor niet-intimi) enigszins verzachtten. Die 30 bruine briefjes van honderd gulden heb ik nog een tijdje gekoesterd in een schoenendoos op mijn kledingkast: ideaal wanneer het banksaldo niet toereikend was aan het einde van de maand.

dinsdag, juli 11, 2006

0_IMAGE_00046.jpg


0_IMAGE_00046.jpg
Originally uploaded by Poortje.

voetbal, gewonnen maar de auto start niet meer. die twee caipirinha op de fmo borrel gaven vleugels.

maandag, juli 10, 2006

de parade II


de parade II
Originally uploaded by Poortje.

Beetje rare foto dit, de flits deed het niet en de focus is niet zoals bedoeld. Toch heeft 'ie wel wat. Net weer terug van de Parade in het Haagse Westbroekpark. Samen met Doolaar gegeten, en biertjes gedronken tussen tout La Haye. Geen voorstelling gezien, maar er was genoeg te beleven. Jammer van die EUR 6 entree;)

doolaar op de parade


doolaar op de parade
Originally uploaded by Poortje.

weer op de parade, deze keer met do, lekker gegeten, eerst tempura ossenhaas, daarna burrito, nu dubbele espresso. eigenlijk hetzelfde als thuis. maar dan cultureel verantwoord.

zondag, juli 09, 2006

een snapshot van de voorstelling


0_IMAGE_00044.jpg
Originally uploaded by Poortje.

kunst, een hoop herrie en na 15 minuten werd het Nouk toch allemaal teveel. Nog een prima bordje pasta gegeten en naar huis... voor de finale uiteraard. Inmiddels in de verlenging.

PARADE DEN HAAG


0_IMAGE_00043.jpg
Originally uploaded by Poortje.

Op de parade met nouk, remke rutger en dieter. In afwachting van de voorstelling inzake het wereldwijde complet met betrekking tot wasmiddelen (of iets dergelijks).

zaterdag, juli 08, 2006

0_IMAGE_00041.jpg


0_IMAGE_00041.jpg
Originally uploaded by Poortje.

Met Sjoerd, Cooijmans senior en Doolaar gevoetbald op het strand. Nu weer aan (wt)bier, zowaar bij Brunotti, voorheen de Wanadoo. En Wanadoo bestaat niet meer. Straks naar de Parade?

vrijdag, juli 07, 2006

0_IMAGE_00040.jpg


0_IMAGE_00040.jpg
Originally uploaded by Poortje.

nieuw indisch resto in de tweede sweelinck Didong, ff proberen, later meer.

woensdag, juli 05, 2006

zonsondergang


wortelen
Originally uploaded by Poortje.

en wortelen: een mooie combinatie. Sinds kort heb ik een mooi boek over voedselfotografie, maar ben nog nauwelijks aan de praktijjk toegekomen. Moet daar echt eens tijd voor maken anders wordt het nooit wat als professioneel food photographer.

Over 5 minuten begint de tweede halve finale, ik ga even een half uurtje rennen, ben ik net uitgedoucht op het moment waarop het er echt om gaat.

later!

maandag, juli 03, 2006

Deltaweek


DSC_3671
Originally uploaded by Poortje.

Afgelopen weekend weer eens een dagje mogen meezeilen met de Deltaweek, een wedstrijdweek in het Zeeuwse. Ik zeilde mee, zoals gewoonlijk vroeger, op de zeeschouw 'Platte Muyl', met Schipper Sjef, Stuurman Evert, zwaardentrapper Ed en Kluivertman Willem. De start zondagochtend werd aantal uren uitgesteld, wegens gebrek aan wind. We hadden dus nog wat langer kunnen uitslapen na een drukke avond bij achtereenvolgens restaurant Boa Tarde (gelukkig dat de Portugezen die middag 'door' waren met de WK), de Gekroonde Suikerbiet (waar we erin slaagden 'twee over rood' op de biljarttafel af te maken) en tenslotte 'de Vlinder'. En het werd alweer licht. Toch kwam er nog een lekker windje uiteindelijk, niet voorin geeindigd helaas, rond zeven uur van het water af met rode koppen. Samen met duizenden anderen vervolgens in de file terug naar de randstad of Duitsland, bijna 3 uur later was ik weer in Den Haag. En zaterdag natuurlijk huwelijk van Willem en Yasmin in, toepasselijk, het Tropenmuseum. Gefeliciteerd! Topweekend.

zaterdag, juli 01, 2006

Telfort actie, lekker goedkoop


Telfort actie, lekker goedkoop
Originally uploaded by Poortje.

Zaterdagochtend. Na het kappertje bij AB, mijn ontbijtje bij Lebkov en de Megastores op zoek naar fotowissellijsten (wat zijn er ongelofelijk veel lelijke lijsten) fietste ik terug naar de stad. En zag ik deze rij. Er schijnt een heeeel goede aanbieding te zijn. Mooi om te zien, het is toch een succesvol merk geworden, kijken hoe lang Telfort management dat vol kan houden onder de grote groene kpn-vlag. Mijn voormalig manager heeft zijn baan als CFO van Telfort recent opgezegd, en gaat zijn heil zoeken in Griekenland. Ook mobiel uiteraard.

Straks bruiloft Lems in Amsterdam, in het Tropenmuseum, ook interessant voor mij om daar wat van de collectie te zien ter voorbereiding op de toekomst. Daarna lekker naar Zierikzee voor een avondje en dagje Deltaweek.

test