donderdag, juni 29, 2006

en dat is twee


IMAGE_00031
Originally uploaded by Poortje.

Ik denk niet dat iemand in Nederland hiervan wakker ligt. En ik wil nooit meer iemand smalend horen praten over bananenrepublieken in Latijns Amerika en/of Afrika. Jammer. Terecht dat Verdonk weg is overigens.

father and son


IMAGE_00022
Originally uploaded by Poortje.

Vandaag bij afscheid van mijn oude manager, die hier bedankt wordt door zijn manager voor bewezen diensten. Leuk iedereen weer te zien.

zaterdag, juni 24, 2006

Chinees feestje op het Spui vandaag


DSC_3586
Originally uploaded by Poortje.

McDonalds rules helaas bij de jeugd.

proefritje


DSC_3581
Originally uploaded by Poortje.

eens citroen altijd citroen?

VIVA MEXICO

Mexico geeft die Argentijnen perfect tegengas, en verdient te winnen wat mij betreft. Het Mexicaanse voetbal leeft, de wedstrijd waarin de Pumas de kwartfinale in de play-offs wonnen herinner ik me goed. PUMAS PUMAS!
Het plaatje links laat zien waar ik gegeten heb vanavond. Ongelofelijk eigenlijk waar alles vandaan komt. Niets uit Afrika echter!

vrijdag, juni 23, 2006

das Wochenende steht am Tur


korte houtstraat
Originally uploaded by Poortje.

vrijdagavond, heerlijk weer, zit ik voor de Blueprint met een flesje koud bier, het glas uit de ijskast. Eerst met Sandrijn, Harry drinkt een klein biertje mee, Annemarie en Martin skaten langs en sluiten al struikelend aan, Risma loopt langs en bestelt een biertje en voila daar is ook Maurits, hij was in slaap gevallen. Frankrijk plaatst zich, volgens mij samen met Zwitserland. Jammer van die herrie op het Plein, moderne versies van Kinderen voor Kinderen zijn niet echt bijzonder. Nog even shormaatje bij de Luxor en de week zit er weer op. Gaap. Morgen gezond weer op (volgens mijn zojuist ontvangen medisch rapport).

maandag, juni 19, 2006

politiek café


DSC_3571
Originally uploaded by Poortje.

aan het voorhout in Den Haag, op het terras van de Posthoorn. Sprekers waren Tweede Kamerlid Diederik Samson (Pvda) en wetenschapsjournalist Theo Richel. Het ging over kernenergie, Chernobyl, Schiphol, fossiele brandstoffen, ambities en Stas. van Geel. Verhelderend, ik houd van het relativerende van wetenschappers. Ik kwam toevallig langsfietsen maar ben blijven plakken en heb in de rust snel mijn D50 opgehaald voor een kiekje. Het was te lang geleden dat ik een lezinkje bijwoonde, moet ik weer vaker doen. Belangrijk nieuws is verder dat de vaatwasser het doet. Ben jij ook al voetbalmoe?

zondag, juni 18, 2006

beach football

Vandaag wederom prettig weer. Omdat het gister wat later was geworden bij Harry de eerste uren van de dag gemist. Wakker geworden, haringkje gehaald en espresso bij de Posthoorn met Sandrijn. Later op de middag bij Wij gevoetbald, in eerste instantie met Frank wat overgetikt, later lekker partijtje met wat andere badgasten. Was gezellig, lekker zweten (op doktersadvies overigens). Daarna biertje in de zon, happie eten en voetbal kijken bij good old Sien met Yuri, Marije en Jeroen. 2-0 voor Brazilië wel een beetje geflatteerd tegen Australië. Guus ligt er niet uit, moet een gelijk spel eruit halen. Nu nog die Fransen eruit knikkeren. 1-1 nu tegen Zuid Korea. Heerlijk.

zaterdag, juni 17, 2006

komkommertijd


super komkommer
Originally uploaded by bromvlieg.

1. ontbijt Lebkov 2. kopen pak John Edwards 3. bijenkorf 4. kopen pak suit supply . 5. voetballen A'dam dispuut 6. drinken bier harry met s en r 7. friet eten Piet (echte naam onbekend, komt uit Pakistan, waar zijn moeder nog woont en hij 1 * per jaar heen gaat, houdt van bergen, etc) 8.hyves check 9.schitterend

vrijdag, juni 16, 2006

Bien joué

Quel jeu. L'équipe néerlandais a battu la Cote d'Ivoir dans un match excitant jusqu'a la dernière minute. Les Orange contre les Elephants, leur couleur propres aussi orange, ont fait le bataille au milieu de la pélouse pendant 90 minutes. Avec buts au début du premier mi-temps du van Nistelrooij et van Persie, ils se sont assurés d'une place au huitième finale.

donderdag, juni 15, 2006

!Si se Puede!


Ecuadaor, het kleine landje tussen Colombia en Brazilië, opengebroken van Noord tot Zuid door vulkanen, mijn eerste kennismaking met America Latina. Destijds in 2001 plaatste Ecuador zich voor de eerste maal in de geschiedenis voor het WK, en maakte ik in Quito mee dat de bussen op de kant werden gezet en de mensen dansten op straat. Maar uitschakeling volgde zonder punten (?) in de eerste ronde. Vandaag gaan ze door. Felicitationes!

smile


mooi leven;)

dinsdag, juni 13, 2006

een uurtje wachten


IMAGE_00005
Originally uploaded by Poortje.

Vandaag in het Havenziekenhuis medical check en vaccinaties mogen ontvangen. Het liep allemaal iets uit, al met al 4 uur bezig daar. Een leuke dokter overigens. Voorlopig resultaat ok, ik ben weer beschermd tegen buiktyfus, en de bloeddruk is ok. BMI te hoog, zoals verwacht, daar moet serieus aan gewerkt worden, vond ook zij.

Meteen opgepakt, vandaag ingevallen bij Orange voor een balletje hockey. Net als vorige week helaas weer afgedroogd, deze keer door TNO. Wel hebben we de eer weer hooggehouden met een doelpuntje, dat is wel het minste. Heerlijk weer nog, maar nu: wachten op de beloofde regen voor een beetje verkoeling.

maandag, juni 12, 2006

YES!


IMAGE_00004
Originally uploaded by Poortje.

Het is zomer. Vandaag geprobeerd een voetbalteampje bij elkaar te sms'en voor een potje strand-/zand-ballen. Dat mislukte helaas jammerlijk, dus lekker WK hooghoudertje op blote voeten gespeeld met Frank .Na 41 keer hooghouden (let wel: van persoon wisselen) de handdoek in de ring gegooid en gaan zwemmen. Eerlijk koud water, maar een stuk warmer dan onlangs in Lac de Settons. Afgepilst in de WIJ, met dit schitterende uitzicht. Top.

zondag, juni 11, 2006

gelijk spel

Het is net zondag, vandaag is het zover. Ook voor Nederland begint het WK, eindelijk. Net nog wat gehaktballetjes gedraaid voor morgen, er komen wat mensen op het grote scherm kijken. Vandaag en gisteren al mooie voetbalpotten (half) gezien. Het was niet echt binnenzitweer. Gisteren tijdens de perfecte hockeyteam seizoensafsluiting BBQ in de tuin bij Daan iedereen met een half oog gekeken. Maar er moest ook afscheid genomen worden van vijf man. Vandaag gerelaxed, krantje gelezen en in stad gelopen. Ontspannen na een eerste week bij FMO die goed bevallen is. Al bezig met de eerste plannen, alles nieuw, nieuwe mensen, maar ik heb een erg goede indruk. Dinsdag gevoetbald, woensdag gehockeyed met de oude werkgever, en hard van de mat geslagen helaas. Donderdag was het niet langer mogelijk het mooier wordende weer te negeren: met Bennie bij Wij gaan zitten en rosétjes gedronken tot laat. Dat was te merken vrijdag. Tussendoor nog een afspraak gemaakt voor vier verstandskiezen in September. Hoera.

mijn plaatjes van de Morvan



www.flickr.com



maandag, juni 05, 2006

back to reality

Na de mobielvrije dagen in Frankrijk, moest ik er vandaag weer aan geloven: vol bezig met de mobiele techniek. Veel softwaren/besturingssystemen worden de markt opgegooid zonder uitvoerig getest te zijn, vol ontbrekende functionaliteit en storende fouten. Geregeld verschijnen daarom updates die met nodige kunst- en vliegwerk op het apparaat geinstalleerd moeten worden. Vandaag was het allereersy de beurt aan Active Sync 4.1, zodat ik vervolgens versie 1.30.233 van Pc Mobile 5 kon installeren. Nu heb ik weer de messenger op mijn MDA. Probleem is dat het niet mogelijk is de oude instellingen voor email accounts e.d. te bewaren. Dus: allemaal opnieuw weer instellen. Manana wordt dat. Meteen maar even nog wel Messenger op de PC en Skype ge-upgrade naar moderne tijden.

CHISSEY EN MORVAN


DSC_3263
Originally uploaded by Poortje.

Vive La France. Sinds lange tijd weer eens een paar dagen in Frankrijk geweest. Erg genoten, een weekendje met Frank en Martin in het superhuisje van Annemarie, in een klein plaatsje in de Morvan, niet heel ver van Beaune. Bij het schrijven van een persoonlijk dankwoord in het gastenboek voelde ik me 'als bij Rik Felderhof'.

Drie dagen mooi weer, niet te warm, droog. De raclette, de BBQ en het eten van de Logis de France in het nabijgelegen dorp smaakten prima. Het gras is gemaaid, totdat de benzine van de motormaaier op was; het aanmaakhout is gehakt voor het komende halve jaar. Mooie muziek geluisterd, Jaren '80 en, hoe kan het ook anders, 'Vive La France 1 tot en met 5'. En alles op vinyl!

Vanochtend vroeg weer met de Danone express richting Nederland gereden, om 14.00 weer in La Haye. Ergens in een wegrestaurant opgepikt dat Jong Nederland het EK gewonnen heeft. In en rond het huisje was geen/nauwelijks GSM-dekking. Erg onrustig;).

Morgen een bijzondere dag, ik begin mijn nieuwe baan als investment officer bij de Africa directie van de FMO (Financieringsmaatschappij voor ontwikkelingslanden, zie ook de links). Een beetje valse start, de eerste twee dagen van het contract al vrij genomen. Ik heb er echter erg veel zin in, een nieuwe start in een nieuwe richting. Salut!

zondag, juni 04, 2006

Lac setton

Heb net gezwommen, maar het meer is nog aan de koude kant. Verder prima weer. Vandaag laatste dag met Bennie en Den Doolaard. Vanochtend in buurtwinkel koffie gedronken, heerlijk. De BBQ gaat vanavond aan, morgenvroeg terug naar NL. Dinsdag weer eenswerken.

Mijn nieuwe nummer is tijdelijk 06-41077809

donderdag, juni 01, 2006

Goede gemeentelijke service


Goede gemeentelijke service
Originally uploaded by Poortje.

op het stadhuis. Vriendelijke mensen en geen kosten voor inzien en maken van kopiën. Zo kan het dus ook, binnen dezelfde gemeente. Inmiddels ziet het er niet best uit voor mijn parkeervergunning. Overal is vastgelegd dat mijn gebouw niet in aanmerking komt. Ik ben nu op zoek in decimeters dossier naar vormfouten;)

Tarieven om een kopie


Tarieven om een kopie
Originally uploaded by Poortje.

Te maken bij de gemeente. Ongelofelijk.

test