dinsdag, januari 31, 2006

Dieter's eerste dag op Bernrode; opdracht: teken de Abdijkerk (1983)


dieter eerste dag bernrode 1983
Originally uploaded by Poortje.
Op de blog van Bennie (zie bij de links hier rechts) zag ik een mooie zwart-wit foto van, naar ik aanneem, een klaslokaal van Gymnasium Bernrode in de jaren 'vroeger'. Die foto raakte me, en bracht vele herinneringen uit mijn Brabantse jaren naar boven.

Inmiddels is het zo'n 23 jaar geleden dat ik als brugpieper mijn eerste voetstappen zette op het grasveld van het Norbertijnenklooster in Heeswijk-Dinther, schuivend met mijn leren boekentas door de gladde gangen, stiekem in de pauze rondlopend in het oude internaat gelegen boven de klaslokalen, en op de sportvelden waar we op de fiets heengingen om speer te werpen, coopertests te lopen (toen nog >3000 meter in 12 minuten) en te voetballen. Maar ja, dat was toen.

Sommige eigenaardigheden uit die tijd kom ik echter nog steeds dagelijks tegen. Eén van mijn directe collega's, Jean, heeft ook in Brabant het gym gedaan, niet ver van Heeswijk-Dinther, op Beekvliet. De oude rivaliteit tussen de twee scholen bestaat nog steeds, en ook binnen de muren van onze kamer;). Bernrode rules! Overigens begreep ik na wat gegoogel ook beter waar mijn salon-socialisme vandaan is gekomen: rode jantje

zondag, januari 29, 2006

orange


orange
Originally uploaded by Poortje.
Het weekend zit er weer bijna op. Morgen is eigenlijk mijn sabbatical-day-off maar net zoals twee weken geleden zal deze geen doorgang vinden. Morgen zal onze nieuwe CEO namelijk een woordje richten tot de werknemers, knus bijeen in het bedrijfsrestaurant. Een optie was natuurlijk geweest om dit via video-telefonie bij te wonen, maar ik kies toch voor de human-factor en neem dit dagje een andere keer wel op.

Met spanning kijk ik verder uit naar de Beurs. EUR/Dollar long gaan? Stijgt de AEX verder boven de 450 (zit al een tijdje te loeren naar de AEX DEC 520 Call, is inmiddels alweer aardig aan de prijs, jammer)? En wat doen de Balkan, China, India, my favourite Latin America, BioTech. Philips kopen op een dip? DSM? Staal?

Keep up the good work.

Dieter

Op zoek naar Matt


FW: Op zoek naar Matt
Originally uploaded by Poortje.
Live vanuit voormalig Zestienhoven, met het onrustige kraken van de vliegtuigscanners om me heen, tussen de telelenzen door. Even profiterend van het mooie weer en bij gebrek aan betrouwbaar natuurijs binnen een redelijke afstand van Den Haag maar de camera gepakt. Doelstelling was het fotograferen van vliegtuigen en wat mensen. Ik had, volgens een profi-spotter geluk: er kwamen net twee Amerikaanse heli's binnen. Geleerd van eerdere ervaring met veiligheidsincidenten, heb ik de marechaussee om toestemming gevraagd om wat foto's te nemen. CIA-vluchten? Ik durf het hier niet te posten. Mooier was deze groep sky-divers, met strakke gezichten (van de kou?) op weg naar hun toestel. Nu weer richting Den Haag.

zaterdag, januari 28, 2006

belangrijke mededeling


Heren Senioren, en Leden,

Afdeling Den Haag wil graag het glas weer eens heffen in de Hofstad. Wij stellen voor om zaterdag 4 maart aanstaande vanaf 17.00 de tap te openen. De locatie zal, zonder tegenbericht, zijn:

Café de Bieb
Veenkade 7-9, 2513 EE Den Haag

Hier hopen we een pijltje te kunnen gooien en een borrel te drinken. Daarna hapje eten in Chinatown. En natuurlijk verder drinken aan het Plein. Voor de hardliners is er nog gelegenheid om af te pilsen in Het Feest van Sinterklaas.

Graag contacteren voor aanwezigheid bij KJ Terhorst of Dieter Poortman voor 15 februari (dit in verband met reservering restaurant). Ik ga ervan uit dat er overnachtingsplekken beschikbaar zijn wanneer je geen zin hebt in een nachtelijk rondje Randstad met de trein, of Groningen te ver vindt.

Voor wat betreft de senioren: zorg dat je je betalingsachterstanden geregeld hebt met de nieuwe Fiscus, Jelle, en regel een automatische incasso voor die tijd indien je die nog niet hebt. Contacteer Jelle voor de details.

Wij hopen jullie te zien,

met Haagsche Groet,

KJ Terhorst
DR Poortman

De Paas


De Paas
Originally uploaded by Poortje.
long time no see

vrijdag, januari 27, 2006

Nog één keer


Nog één keer
Originally uploaded by Poortje.
Dim sum om het af te leren, (plus een halve vierkante meter vlees): Na een biertje bij Harry gegeten met broeder, do, bennie en maurits. Vervolgens op speurtocht na lege barpositie en gevonden in de Waag. Ook risma kwam nog voor een biertje, de traditionele bijenkorfavond en lokatie immers. Beurzen bullish. Waar gaat dat heen? En belangrijker: waar gaan we schaatsen dit weekend?

zondag, januari 22, 2006

de Vlijt in voorbije tijden..


scan0002
Originally uploaded by Poortje.
.. in de samenstelling van juni 1995 om precies te zijn. V.l.n.r. Ondergetekende, Jan Erik, Laurens, HJ FredBoebe en Guido B. Gister (zaterdag) een kleine Vlijt reunie in het Haagsche, alleen Fred vond een avondje met de schoonfamilie belangrijker en was niet aanwezig. Jammer, want daarmee miste hij een lange fundamentele discussie over wereldmacht, Irak, Nederlandse inzet in Afghanistan etc. En dat zonder ons aller Guido v. D. Ik geloof niet dat we helemaal op één lijn zijn geraakt. Verder in a nutshell: lekkere Pinot Gris bij JE thuis, prima eten in de Mallemolen, en leuk iedereen weer te zien. Waar blijft die tijd;)

Eerder zaterdag overdag met pa en ma wat aan de inrichting van huis gewerkt, proberen mijn huisje wat meer te transformeren van studentenkamer in grote mensen huis, met o.a. gordijnen. De HEMA levert ze over aantal weken af, rond dezelfde tijd als ik verwacht dat een kledingkast door een blauw-gele vrachtwagen mijn huis wordt binnengedragen.

En eerder afgelopen vrijdag het belangrijkste van het weekend: gelukkig goed nieuws van Roos en Wiecher.

Anyway, nog even genieten van het weekend, verwacht nog belletjes van Lammie over de kamer bij Sandrijn in huis (weg uit Brabant?), en Vogelaar. Martin, kom je dat setje nog ophalen? Gaat Fred een wintersport regelen? En gaat Jan Bos een wereldrecord rijden op de 1.000 meter?

dieter

woensdag, januari 18, 2006

Dim Sum


Dim Sum
Originally uploaded by Poortje.
Chinatown in Den Haag met het corporate finance team. Was weer erg goed. Nu middagmeeting over de targets voor 2006, neuzen in dezelfde richting zetten

maandag, januari 16, 2006

Gemeentemuseum


Gemeentemuseum
Originally uploaded by Poortje.
Hapje gegeten bij de Sien met Fred, de man zonder portemonnaie. Heeft zijn trouwring nog om, een goede getuige controleert dat eens in de zoveel tijd. Binnenkort echter weer een zware test: voor het eerst skiën met zijn vrouw. Succes. Nu zelf met zijn busje 24 richting centrum.

sportagenda linkje 2006

Jelle heeft gewonnen, de NL schaatsers stelden teleur. What else in 2006? Klik hier

zondag, januari 15, 2006

moon over The Hague


moon over The Hague
Originally uploaded by Poortje.
vanaf mijn balkonnetje

het eten bij de buren..


DSC_1194
Originally uploaded by Poortje.
.. was weer top. Vele gangen van pure produkten, goede portionering, lekkere wijntjes en prima disgenoten. Gelachen om de nieuwe Supersterren van de Grootste Familie van Nederland. En de Lama's. En ander top-amusement op de zaterdagavond. Waar is die tijd toch gebleven dat je op zaterdag thuis bleef voor de grote shows?

Vandaag mooi weer in DH. Wat foto's genomen voor project Korte Houstraat. Wilde daar morgen eigenlijk meer aan werken, maar heb de twee-wekelijkse vrije maandag moeten verzetten naar elders in de week ten gevolge van een meeting met de Groep.

Het schaatsen in Hamar blijft verrassen. Was gister de ijsmachine defect, vandaag rijdt Verheijen bij het uitrijden na zijn 1500 meter vol in op Uytdehaage die klaar staat voor zijn eigen race. Beetje opletten jongens. Betekent wel dat we de hele dag nog sport kunnen kijken, daar de 10 kilometer aan het einde van de dag nog gereden gaat worden. Zware dag voor de mannnen. En natuurlijk straks nog eerst de all Dutch final aan de Lakeside. De spanning is er wel een beetje af natuurlijk maar ik hoop op een hoog niveau finale. En ga er van uit dat Den Haag zegeviert.

zaterdag, januari 14, 2006

zaterdag Nikon rondje


DSC_1132
Originally uploaded by Poortje.
Niet te vroeg uit de veren na de Leffe Blonde van gisteravond. ff DH centrum verruild voor nieuwe Laakkwartier, achter Hollandsche Spoor. Foto's gemaakt in en rond de Megastores. Mooie kleuren, moderne wijk hoewel het niet echt leeft in het weekend zonder de studenten van de Haagse Hogeschool. Nog even een foldertje gehaald van de gym daar, het wordt toch weer eens tijd om iets te gaan doen en Caesar, hoewel op een toplokatie, is toch enigszins vergane glorie.

Inmiddels heeft Barney Adams al naar huis gegooid, en is het wachten op Jelle om te zien of the Lakeside een all Dutch final krijgt morgen. Vanavond hapje eten bij Risma en Sandrijn, kippe(n?)levertjes waarschijnlijk;).

Prettig weeekend!

Op scherp het weekend in


Op scherp het weekend in
Originally uploaded by Poortje.
De week zit er weer op. Barney heeft zich geplaatst ten koste van de sympathieke Tony, en terecht. En darts op TV smaakt naar meer. Wel de Bieb, maar geen pijlen helaas: Darteritis is weer toegeslagen in het land, in rijen staan we achter de okkie. Dus toen maar aan de bar gehangen, met Do, Marije, Tom, en Bennie.

donderdag, januari 12, 2006

kopje koffie glazenwasser?


kopje koffie glazenwasser?
Originally uploaded by Poortje.
Soms kan ik het niet laten. Waar ik vroeger met name 's nachts de lucht inklom op de Grote markt, bij de Hoendiepskade of elders in Neerland's mooiste Stad, houd ik me tegenwoordig op de vlakte en beperk ik me tot de sporten van de ladder van de glazenwasser tegen De Nederlanden. Waarvan akte.

France Telecom zocht het lager op vandaag. Na een omzetwaarschuwing liep de koers van het aandeel in Parijs enige schade op en sloot net geen 8% lager, andere telecomaandelen deels meenemend in de misère. De telecomsector was in 2005 al een lelijk eendje op de beurzen, en start 2006 dus niet florissant. Veranderende business modellen, toetreders uit de dynamische, vrije Internetwereld, een value chain in beweging en regulatoire druk maken het niet makkelijk.

Vanavond, schande, de Dutchtone/Orange reunion gemist op Plein. Daartegenover staat dat ik de geboorte van de nieuwe Barney op de Lakeside heb mogen zien, Jelle Klaassen. De Brabander met de Friese voornaam plaatste zich vanavond voor de halve finale in Frimley Green. Tijd voor mij om weer eens naar de Bieb te gaan om wat pijltjes te gooien. Maar nu eerst VPRO docu Sahara Marathon, die o.a. in Algerije speelt volgens mij

Verloren


Verloren
Originally uploaded by Poortje.
Woensdagavond, een witte wintermist trekt over de haagse hockeyvelden van hgc en groen geel. Mijn club speelt de altijd lastige wedstrijd tegen mijn oud-collegae van V&W, en gaan strijdend kopje onder. De uitslag: 0-9 (oid) en 1 dikke enkel. Volgende keer probeer ik weer mee te hockeyen.

zondag, januari 08, 2006

zondagavond Nikon gefröbel


zelfportretje met nieuwe flits
Originally uploaded by Poortje.
Het weekend zit er weer bijna op. Effe achter de compu voor een korte terugblik en voor een beknopte verwachting van wat de tweede week van 2006 gaat brengen.

Vrijdagavond 'afscheid genomen' van Coen. Coen heeft de afgelopen 4 jaar voor mij, mijn vrienden en vele anderen de biertjes getapt in mijn favoriete (eet-)café van Den Haag, de Sien (Antonie Heinsiusstraat 39). Zijn laatste werkdag was 1 januari, en sinds afgelopen donderdag reist hij dagelijks op en neer naar de moeder der mainpoorten, onze nationale trots Schiphol. Daar leert hij hoe hij Schiphol nog veiliger zal maken. Ik hoop hem binnenkort naast de detectiepoortjes aan te mogen treffen (met beveiligingssnor). Ook Froukje gaat helaas weg, zij het tijdelijk?

Zaterdagochtend bleef volgens verwachting vrij nutteloos maar de middag werd met Do benut om in de Megastores de Aldiwagen vol te laden met diepvriesschnitzels, katjang pedis, gerookte paling en wc-eend. Met moeite heb ik de klopboor a € 44,95 weten te weerstaan. Zaterdagavond de nieuwjaarsborrel in Amsterdam, zie vorige postings, waarna we rond 02.00 pas weer in DH aankwamen met de stoptrein via Haarlem.

Vandaag de wijnleveranties bijna afgerond: Fred kwam zijn doosjes 1999, 2001, rosé en rosé brut even ophalen. Dat geeft weer wat ruimte in de kelder.

Tenslotte, in de categorie zondagavond gefreubel, een klein zelfportretje met mijn nieuwe flitser geschoten. In kleur is deze foto niet echt goed, zwart-wit geeft de foto net wat meer glans, vind ik.

Morgen helaas niet de tweewekelijkse part-timers maandag, maar gewoon lekker aan die Arbeit, het wordt weer een druk weekje. Bedrijfshockey begint weer, Gorlee komt eten, wat deadlines op het werk, wat nieuwe plannen en donderdag op het Plein een kleine reunie van voormalig Dutchtone en Orange collegas. Eventueel wordt de week nog afgesloten met een ritje Sauerland met skis? 's Even de weersberichten bekijken.

Nu nog een TV3 docu kijken over Colombia, voor zo: "welterusten en morgen gezond weer op"

Goya Goya!


De rest van de mannen
Originally uploaded by Poortje.
de andere reizigers

Mannen van het eerste uur


Mannen van het eerste uur
Originally uploaded by Poortje.
Leuk iedereen weer te zien. Den Haag present, de amsterdammers hadden deels andere plannen. Terugreis weer avontuur met onduidelijke treinen en bestemmingen. Op hoop van zegen.

zaterdag, januari 07, 2006

Kruispunt der rivieren


Kruispunt der rivieren
Originally uploaded by Poortje.
Op weg naar a´dam, traditionele Babylon nieuwjaarsborrel, in de trein met Vos, Klaas, Bennie, Do en Poort. het wordt weer een gekke avond. Benieuwd naar de happen van Willem, hopen dat hij Jelle bereid heeft gevonden een handje te helpen.

maandag, januari 02, 2006

EUR/Dollar 2006 analyse


eurodollar2006analysis
Originally uploaded by Poortje.
Ook dit jaar weer de traditionele jaarlijke EUR/DOLLAR outlook van Gouden Bergen BV. Nadat de Euro een lange periode aan kracht gewonnen heeft vanaf de introductie (eind 2001) tot begin 2004, is de klad er een beetje ingekomen. Er is duidelijk sprake van een dalende trend door winstnemeningen, een haperende economie in de Eurozone en verdwenen Finse eurocentjes. Hoed u echter voor de dag dat de dollar valt.


disklemer: dhr. poortman is Head of Forex analysis bij Gouden Bergen BV. Poortman heeft momenteel (al dan niet gedekte) long posities in De Sien, Café Rembrandt en Strokeplay.nl. Bovendien heeft hij posities in meerdere open-end beleggingsfondsen van onder ander de Postbank, Fidelity en East Capital. Elk AEX- of AMX-fonds, Valuta, of Turbo beschouwt Poortman als een potentieel interessante belegging, alles wat hij schrijft moet vanuit die optiek worden gelezen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom.

Happy 2006


DSC_0814
Originally uploaded by Poortje.

De Koninklijke Schouwburg in Den Haag staat er mooi bij, begin 2006. Vandaag een vrije dag om bij te komen van O&N en 1 januari. Bij mij thuis gegourmet, gesteengrilled en gekart, ons verbaasd over de afwezigheid van de rest van de Turfmarktbewoners om 00.00 uur, en een afzakkertje gepakt bij Harry. Zojuist even een rondje foto gedaan in Schevingen bij zonsondergang vanaf het duin bij Zwarte Pad. Morgen weer aan het werk op de kumpanie.

Maar eerst en vooral wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2006.

Dieter

test