donderdag, december 29, 2005

Sneeuw op het Plein


Sneeuw op het Plein
Originally uploaded by Poortje.
Vandaag een mooie dag met veel zon overdag in DH, vooral tijdens het werk helaas. Nu een buitje verse sneeuw. Morgen laatste werkdag van 2005, een halve dag eigenlijk want de kumpanie trakteert op een vrije middag. Erg relaxed. Veel gebeurd, de dynamiek van het bedrijf verbaast me soms nog steeds, na al die jaren. Creative destruction a la Schumpeter in optima forma. De potentie van het merk vraagt erom meer benut te worden in 2006. Welke rol past daarbij het best bij mij? Wie het weet mag het zeggen. Nu een biertje bij Jean, broer en Risma gaan zo lekker eten in La Cirque ter ere van haar verjaardag. Bon appétit.

baardmannetje


baardmannetje
Originally uploaded by Poortje.
Kerst humor op kantoor

dinsdag, december 27, 2005

ook dit is een test



www.flickr.com








Poortje's photos tagged with kijkduinMore of Poortje's photos tagged with kijkduin



maandag, december 26, 2005

kerstdiner


DSC_0540
Originally uploaded by Poortje.



en wat voor diner... Moeders had het weer top voor elkaar!

Amuse van meloen met prosciutto, rucola, gegrilde paprika en truffelolie
~
Pâté van gevogelte
~
Belgische kerstvelouté van bokbier met paling en een tricolore garnituur
~
Hert Umbro, op de wijze van Umbrië bereid, met een winters garnituur
~
Grand Kerstdessert van: crème caramel, warme appelbolletjes in bladerdeeg, tiramisu van amandelliqueur en espresso koffie, physalis-bonbon, koekje van noten en zuidvruchten
~
Koffie

vrijdag, december 23, 2005

Babylon


Babylon
Originally uploaded by Poortje.
Prima drinken


Een mooie afsluiting van het dispuutsjaar der G.H.D. Babylon in Groningen. Met een grote groep, zo'n 35 man, een diner gehad in de Oosterstraat. Veel senioren, waaronder 3 kersverse die hun Liber Amicorum en horloge in ontvangst namen, op waardige wijze voorzien van de juiste woorden van de Prees. Ook het oprichtingslied zorgde traditioneel voor de nodige onduidelijkheid maar met een beetje hulp van Rinze toch soepel ontweken. Erg mooi om te zien dat het dispuut, waar ik mede-oprichter van ben, ook na 12/13 jaar nog volop leeft. En dat leden en senioren samen hun eigen feestjes kunnen vieren. Bij de links vind je de url van de GHD. Voor meer foto's van het diner, klik hier. Ietwat korrelig en met een artistiek stukje beweging, ik ben niet zo'n fan van mijn standaard Nikkon flitser bij het fotograferen van mensen in het donker. Maar met een ouderwetse hanglamp en wat drinkende Babyloniërs kom je een heel end, een paar mooie foto's door Jelle geschoten.

Aansluitend de traditionele Kerstschuit op de Kroeg, een beetje mat eerlijk gezegd. In mijn herinnering was het altijd over de hoofden lopen op die avond, en niet alleen in de Schuit. Ik zal wel oud worden. En inderdaad, rond een uur of 05.00 was het wel mooi geweest en lekker terug gelopen door de Stad naar het Zuderdaip en Martinihotel, formerly known as Weeva (Wonen En Eten Voor Allen).

Early rise and shine rond 10.00, daarna met Klaassie en Do in de A3 weer terug naar Den Haag, ik heb mijn kilometers weer gemaakt. Morgen naar Rosmalen voor de Kerst.

Ik wens iedereen prettige kerstdagen.

Gezellig in de trein met do


Gezellig in de trein met do
Originally uploaded by Poortje.
Op weg naar groningen. Jaarlijks drinken met Babylon.

Kerstmis met collega´s op boot


Kerstmis met collega´s op boot
Originally uploaded by Poortje.
Goede locatie, leukste mensen. Daarna biertje in de stad, jarige marije, en www.vansuzan.nl den jonge kunstenaar.

dinsdag, december 20, 2005

Telecom Time lunch meeting in de plenaire zaal

Veel mensen geven de voorkeur aan de kroketten in de naast gelegen zaal. Veel oud collega´s verder, hans, edwin, roel, etc. Jammer dat ik me niet honderd procent voel.

maandag, december 19, 2005

La France in Den Haag


La France in Den Haag
Originally uploaded by Poortje.
Vandaag de vrije dag benut om weer eens te lunchen aan het Noordeinde bij le Gone. Goede tent met heerlijk brood en mooie kazen, zo verzekerde de eigenaar mij. Maar eens proberen voor Oud en Nieuw. En met dit stilleven voel ik me even terug in la Savoie, waar ik in 89-90 heb gestudeerd aan de uni van Chambery. Heerlijke worst voor bij het Nationaal Dictee. Morgen naar Utrecht voor telecom congres.

Hollandsche luchten tussen Utrech en de Hofstad


Bunnik op maandag


Bunnik op maandag
Originally uploaded by Poortje.
Vrumona in bunnik. Het uitzicht vanaf spoor één richting utrecht. Half uur vertraging naar den haag maar dankzij de pda volledig op de hoogte. Aex is stabiel. Bodem zetten op 435? Op weg naar broer, even 31 december plannen afstemmen en espresso drinken.

daarom even een test aangaande deze functionaliteit

tatatata

nieuwe functionaliteit

Op verzoek van enkele lezers bestaat nu de mogelijkheid om mijn postings op eenvoudige wijze van commentaar te voorzien. In de praktijk betekent dit dat geen profielen etc. aangemaakt hoeven te worden. Dit zou de interactie op mijn blogje kunnen bevorderen. Ik ben in blijde afwachting van uw inzichten.

zondag, december 18, 2005

Groen Geel IV wint weer


Groen Geel IV wint weer
Originally uploaded by Poortje.
En inderdaad, zondagmiddag nog even de groen-gele mannen aanmoedigen in de Piet Vinkhal te Ypenburg. Zelf doe ik nog steeds niet mee, wil even de hamstring sparen voor het echte seizoen (buiten). In ieder geval twee maal winst, waarvan één enigszins onverdiend. Wel wat leuke foto's gemaakt. De keeper van de tegenpartij gaf mij terstond zijn kaartje met e-mail adres. Is dit wellicht handel?

Nog even over de locatie: ongelofelijk maar waar, mijn insider bij de gemeente Den Haag wist mij te melden dat over een aantal jaren in Leidschenveen/Ypenburg richting de 50.000 mensen zullen wonen. Tot 2008 zullen circa 11.000 nieuwe woningen komen op een totaaloppervlak van zo’n 600 hectaren. Er verrijst daadwerkelijk een centrum met allerlei faciliteiten etc. Waar komen al die mensen vandaan, trekken ze weg uit de stad? Lekker rustig, overigens worden mijn overburen pas 'in de loop van 2007' geacht hun spullen in te pakken. Leve de Zwarte Madonna.

Blik op de beurs voor de één-na-laatste week van 2005:
-Ik heb nog calls 440 februari, normaal gesproken zal de beurs dus gaan dalen.
-Echter, een goede contra-indicator heeft het gelijk zo nu en dan aan zijn zijde, omdat zijn contra-indicerend vermogen door vermetele beleggers gebruikt zou kunnen worden om ritjes te maken in de juiste richting
-dus AEX morgen +.34%. Eind van de week t.o.v. eind week 50 +.22%

Meel en water zitten in de machine, morgen 07.15 weer vers brood. En genieten van mijn part-time vrije dag;)

Welterusten

Nederland bouwt


DSC_0300
Originally uploaded by Poortje.
Het was weer een gekke week, niet in de laatste plaats omdat mijn computer tijdelijk het loodje legde* Inmiddels is deze gelukkig voorzien van een nieuwe voeding en start hij elke dag weer trouw Windows op.

Vorig weekend was oud-collega in-between-jobs Wido over de vloer, even over uit Algerije en op zoek naar Erwtensoep, Orgel spelen, en Friese Dumpkes. Tot zijn teleurstelling was er nog geen natuurijs. Wel ijs op het Spui in Den Haag natuurlijk als vanouds, tegenover het Filmhuis waar we de film Grizzly Man hebben bekeken. Enigszins wereldvreemde man leeft enkele zomers samen met grizzlys, letterlijk. Dit gaat lang goed, totdat.. inderdaad. Verder slecht fotoweer, niet verder gekomen dan retourtje Bloemendaal in de regen om daar met fam. Haagsma een kopje koffie te drinken.

hier vind je meer info over de Grizzly Man film.

De week toch weer lekker begonnen, dinsdagavond broer en partner over de vloer voor een hapje eten, later nog aangevuld met huisvriend Gorlee. Rond een uur of 12 's nachts bleek dat allen behalve ondergetekende de woensdag een vrije dag hadden. Dat was even jammer.

Vrijdag de Sien, met Bennie, beetje bomen over interessante brand-management stellingen. Niet alleen moeilijk verzinnen, nog moeilijker te onderbouwen denk ik.

De avond uiteraard afgesloten met Photoplay. En Photoplay goes Internet! Nu ook mogelijk om met de ingebouwde camera in het apparaat een foto via e-mail te versturen vanuit je favouriete kroeg, nu nog gratis. Het wordt steeds mooier maar lastiger bij te benen voor een oude man als ik. Daar zit een markt in.

www.watkanertegenwoordigallemaalenhoebelangrijkisdatvoormij.nl

Zaterdag, gisteren, dus relaxtijd. Battlefield 2 aangeschaft. Verslavend, net als Call of Duty destijds. Wederom matig weer helaas om met de lenzen op stap te gaan.

Vandaag in de Clio gestapt richting Rotterdam Airport (mag je daar foto's maken?) door één van die zeldzaam snel teloorgaande mooie stukjes Nederland, de driehoek Delft-Zoetermeer-Zestienhoven, welke langzaam volgebouwd wordt met fantasieloze bedrijventerreinen en VINEXlocaties. Wel een leuke foto.

*verklaring: wie ziek werd en zich geen verzorging aan huis kon veroorloven, kreeg van het stadsbestuur een loodje. Dit bewijs van armoede moest bij aankomst in het gasthuis worden overlegd aan de beheerder. Het spreekwoord het loodje leggen is ervan afgeleid. De kans dat een patiënt in een gasthuis overleed, was immers buitengewoon groot

Bijenkorf


DSC_0183
Originally uploaded by Poortje.
Een korte post, toch een soort afsluiting van de Koninklijke BB Vendex welke sinds kort door het leven gaat als KBB.

De kogel is enige tijd geleden door de kerk gegaan, en ik ben overgegaan tot aankoop van een nieuw objectief om mijn lenzenportfolio onderin te versterken. Voor de liefhebber, de nieuwe lens heeft de volgende kenmerken: 10-20mm F4-5.4 EX DC HSM, 102 graden beeldhoek.

In de praktijk betekent dit dat ik
, met enige vervorming weliswaar, het 'kijkbereik' van een vis kan simuleren. Zo kan ik zoals de foto laat zien 'tegelijkertijd' twee straten onder een hoek van 90 graden tegelijk inkijken, iets wat voor de normale mens fysiek onmogelijk is. Geeft nieuwe mogelijkheden voor deze blije amateur.

dinsdag, december 13, 2005

The handyman can


The handyman can
Originally uploaded by Poortje.
Werkzaamheden aan mooiste kantoorpand van den haag worden nauwlettend aangestuurd door de kluslerman.

zondag, december 11, 2005

Multimedia poortman


Multimedia poortman
Originally uploaded by Poortje.
Zondagmiddag in floow, hotspot actief op de pda en virtueel haardvuur hangt voor me aan de tap. Wacht op oud collega wido die even over is uit algerije. Op zoek naar werk en friese noren. Slecht foto weer dus maar picje met de telefoon. helaas morgen geen vrije dag;)

donderdag, december 01, 2005

test